Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Comisarul Dacian Cioloş, dialog despre UE cu cetăţenii

Este nevoie de o redefinire a Europei? Este proiectul european asumat 100%? Ce înseamnă concret Uniunea Europeană pentru cetățenii ei din România? 

Sunt doar câteva dintre întrebările la care comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș va răspunde într-un dialog cu cetățenii vineri, 4 aprilie 2014, începând cu ora 15:00, la Teatrul Național București (sala Pictura, intrarea din strada Batiștei).

Europa trebuie să fie mai atentă la nevoile cetățenilor săi, pentru a se asigura că politicile elaborate la Bruxelles țin cont de diversitatea unei Uniuni cu 28 de state membre și peste 500 de milioane de cetățeni, fiecare având propriile aspirații și așteptări. Europa viitorului o construim acum; vrem să ne asigurăm că cetățenii României sunt ascultați în acest proces, iar opiniile lor sunt luate în considerare. Vă invit să participați la acest dialog, pentru a discuta ce fel de Europă ne dorim pentru viitor și cum o putem construi împreună”, a declarat comisarul UE pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș.

Participanții vor avea posibilitatea să-și prezinte opiniile și preocupările, într-un dialog deschis, moderat de redactorul-șef al RFI România și realizatorul de televiziune Luca Niculescu.

Cetățenii care doresc să participe sunt rugați să completeze formularul electronic de înregistrare disponibil aici.