Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


« Sacul cu făină » la Cinepolitica

lesacdefarine1.jpg

Sacul cu făină / Le Sac de farine

A treia ediție a Festivalului Internațional de Film Politic Cinepolitica are loc în perioada 8-13 aprilie 2014, la cinematografele Studio, Union și Elvire Popesco din București. Această ediție propune publicului peste 20 de filme puternice, pe teme politice actuale.

Filmul « Sacul cu făină » (r. Kadija Leclere, Belgia/Maroc/Franța, 2012, 92') va fi prezentat în cadrul proiecțiilor speciale găzduite de Cinema Elvire Popesco vineri, 11 aprilie, de la ora 17.00.

Deși ficțiune, subiectul filmului este parțial autobiografic. Alsemberg, Belgia, decembrie 1975. Sarah are 8 ani şi locuieşte într-un lăcaş catolic. Într-o zi, tatăl ei biologic, pe care nu l-a cunoscut niciodată, vine s-o ia la Paris pentru un weekend. Însă Sarah se trezeşte tocmai în Maroc, într-un orăşel pierdut în mijlocul munţilor Atlas. Din acest moment, Sarah va lupta pentru a-și alege singură viața și pentru a nu trăi viața care a fost aleasă pentru ea.

« Sacul cu făină » este primul lungmetraj scris şi regizat de Kadija Leclere, fiind selecţionat în peste 35 de festivaluri internaţionale.

Informații despre film și trailer:  http://panacheproductions.be/film/le-sac-de-farine/

Programul Cinepolitica și informații despre bilete: cinepolitica.ro

Sacul cu făină / Le Sac de farine

Regie: Kadija Leclere Belgia / Maroc / Franța

Distribuție:  Hafsia Herzi, Hiam Abbass, Smain Fairouze, Mehdi Dehbi Rania Mellouli

Producție:  La Compagnie Cinématographique, Sahara Productions

Program:  Cinema Elvire Popesco - Vineri, 11 Aprilie, 2014 - 17:00

Secțiune: Proiecții speciale

Scenariu: Kadija Leclere, Pierre Olivier Mornas