Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mari simfonii sub bagheta lui Sergiu Celibidache

digipack_3d__cd-s.jpg

6 CD-uri cu câteva dintre simfoniile cărora Sergiu Celibidache le-a dat interpretari strălucite

Revista „Dilema veche” oferă o ocazie unică cititorilor săi, lansând  joi, 17 aprilie, o nouă serie de CD-uri, cu câteva dintre simfoniile cărora Sergiu Celibidache le-a dat interpretari strălucite. 

„Dilema veche” propune tuturor celor interesați 6 CD-uri cu compoziții de Brahms, Bruckner, Mozart și Schubert.

Timp de 6 săptămâni, cititorii pot achiziționa, împreună cu revista, la prețul de 19,99 lei fiecare, cele 6 discuri. Pe 17 aprilie, colecția va fi lansată împreună cu o casetă specială oferită cadou. 

Sergiu Celibidache – un muzician universal, care nu a încetat niciodată să se considere român – , spunea despre discuri că sunt “clătite cântătoare”.  Nu-i plăceau înregistrările: considera că ele reduc muzica la două dimensiuni și elimină spontaneitatea. Așa că a înregistrat, de fapt, foarte puține discuri, la începutul carierei. După moartea sa, cu acordul familiei Celibidache, au fost produse câteva serii de CD-uri și DVD-uri cu unele dintre concertele sale mai vechi. Prin urmare, înregistrările cu Sergiu Celibidache – spre deosebire de discurile altor dirijori, care au înregistrat sistematic “integrale” ale unor mari compozitori – sunt  rarități. De aceea, sunt foarte prețioase – în ciuda “disprețului” manifestat de Maestru față de aceste forme de a “conserva” muzica. 

Proiectul este realizat în colaborare cu Universal Music România. 

Sergiu Celibidache și Orchestra Radiodifuziunii din Stuttgart

CD 1, 17 aprilie: Anton Bruckner - Simfonia nr. 7 în Mi major

CD 2, 24 aprilie: Anton Bruckner - Simfonia nr. 3 în Re minor

CD 3, 1 mai: Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 35 KV 385 în Re major "Haffner"; Franz Schubert - Simfonia nr. 5 D 485 în Si bemol major

CD 4, 8 mai: Johannes Brahms  - Simfonia nr. 1 op.68 în Do minor

CD 5, 15 mai: Johannes Brahms - Simfonia nr. 2 op. 73 în Re major; Johannes Brahms - Simfonia nr. 3 op. 90 în Fa major

CD 6, 22 mai: Johannes Brahms - Simfonia nr. 4 op. 98 în Mi minor