Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Semnarea convenţiilor pentru programul de burse confinanţate

img_0541.jpg

Semnarea convenţiilor pentru programul de burse confinanţate

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România s-au asociat cu șase companii de top THALES, PITECH+, GDF-SUEZ, EXPUR, RENAULT, BRD pentru cel de-al patrulea an al programului de burse de studii cofinanțate.

Ceremonia de semnare a convențiilor cu aceste șase companii s-a derulat marți, 15 aprilie, la Reședința Ambasadei Franței în prezenţa Excelenţei Sale Domnul Ambasador Philippe GUSTIN şi al Domnului Mihnea COSTOIU, ministru delegat pentru Învăţământul Superior, Cercetăre Ştiinţifică şi Dezvoltăre Tehnologică.

Domnul Stanislas PIERRET, consilier pentru cooperare al Ambasadei Franţei şi directorul Institutului Francez din România a semnat alături de cei şase reprezentanţi ai marilor întreprinderi acordul ce permite companiilor să detecteze colaboratori cu potențial ridicat și să își dezvolte o bază de talente tinere, care poate servi la dezvoltarea acestor societăți pe termen lung.

De trei ani, mai mult de 30 de tinere talente românești au fost recrutate prin intermediul acestui program și au beneficiat de o bursă de formare în Franța pentru a dezvolta noi competențe pe baza unor formări de excelență în domenii variate (mecanică, informatică, management , statistică). Ca parte a formării lor, acești studenți au făcut și un stagiu de șase luni în cadrul companiei partenere (în România sau în cadrul grupului din Franța).