Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Litera continuă colecția "Biblioteca pentru toți copiii"

Miercuri, 23 aprilie 2014, Editura Litera lansează primul volum dintr-o nouă serie de 8 titluri în colecţia Biblioteca pentru toți copiii.

Biblioteca pentru toți copiii este prima colecție care pune la dispoziția micilor cititori cărțile de neuitat ale copilăriei atât în forma lor clasică, de text tipărit, cât și în formatele moderne ale secolului XXI: audiobook și e-book. Volumele sunt prezentate într-o manieră modernă, unitară, cu o formulă grafică prietenoasă, ceea ce le poziționează de la început în rândul cărților demne de a fi colecționate.

Selecția titlurilor din colecție are în vedere autori clasici ai literaturii române și universale și operele lor cele mai cunoscute și mai îndrăgite, cu scopul de a deveni un instrument de lucru esențial pentru elevii de gimnaziu. În acest scop, pe lângă traducerea integrală a operei originale, cărţile conțin o cronologie care plasează  autorul în epocă și oferă reperele esențiale ale operei lui.

În fiecare zi de miercuri a următoarelor 8 săptămâni, vor fi disponibile la toate chioşcurile de ziare, exclusiv cu ziarul Libertatea: Prinţ şi cerşetor de Mark Twain, Basme de Petre Ispirescu, Alice în Ţara Minunilor de Lewis Carroll, Câinele din Baskerville de Arthur Conan Doyle, Vântul prin sălcii de Kenneth Grahame, Amintiri din copilărie de Ion Creangă, Colț alb de Jack London, Călătoriile lui Gulliver de Jonathan Swift.

 Volumele deja apărute în colecție sunt: Basme de Mihai Eminescu, Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain, Robinson Crusoe de Daniel Defoe, Vrăjitorul din Oz de Lyman Frank Baum, Morcoveață de Jules Renard, Comoara din insulă de Robert Louis Stevenson, Fram, ursul polar de Cezar Petrescu, Tartarin din Tarascon de Alphonse Daudet.

Litera aniversează 25 de ani de existență!

În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. Se împlinesc, așadar, anul acesta, 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat peste 4 000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte. Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte.