Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Conferinţă: “Demnitate prin prosperitate”

inaugurarea_business_club_dignitas_.png

Inaugurarea Business Club Dignitas

Business Club Dignitas vă invită miercuri, 30 aprilie, la Hotel Hilton, la conferința "Capitalul autohton și dezvoltarea economică sustenabilă",  o dezbatere despre investiții coerente, utilizarea strategică a capitalului autohton și dezvoltarea durabilă a afacerilor. Vor fi prezenţi reprezentanţi din mari companii româneşti şi străine, ministere de resort, diplomaţi, jurnalişti, membri ai organizaţiilor neguvernamentale.

Fundația Dignitas organizează cea de-a doua întâlnire din seria de evenimente dedicată stimulării investițiilor în economia romanească.

La discuţia panel , având ca temă: Surse de finanțare pentru companii,  vor participa: 

Eugen Teodorovici (Ministerul Fondurilor Europene), Florin Jianu (Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism). Adrian Vasilescu (BNR), Florin Trăila (Compania Air Wings), Mihai Sofian (Fondul Investitorilor Autohtoni). Moderatorii discuţiilor vor fi: analistul economic Radu Soviani şi jurnalista Loredana Popescu.

Vom iniţia un mod de lucru interactiv şi constructiv între companii de referinţă, antreprenori, bancheri, politicieni şi, nu în ultimul rând, oranizaţiile neguvernamentale, care pot oferi un context de dialog aşezat pe baze raţionale, care să genereze soluţii viabile.

Responsabilizarea decidenţilor politici cu privire la rolul antreprenoriatului este foarte importantă, deoarece este necesar să se înţeleagă corect că doar prin funcţionarea unui parteneriat între  mediul privat şi stat, în care fiecare parte îşi realizează rolul  corect şi eficient, se poate atinge scopul comun de creştere a calităţii vieţii pentru toţi.

Dezbaterile se vor axa pe subiecte referitoare la finanțarea bancară, finanțări nerambursabile guvernamentale și europene, resursele atrase de la business angels și investitori străini şi rolul pe care-l au investitorii în dezvoltarea afacerilor. 

La finalul serii, v-am pregătit un moment artistic susținut de Corul All's Choir și obinemeritată sesiune de networking și cocktail.

Proiectul, început în octombrie anul trecut, va continua cu organizarea a încă două evenimente și o gală la finalull anului, în care vor fi premiate cele mai reușite initiative economice.

Business Club Dignitas urmăreşte să creeze o platformă de întâlnire şi concentrare a iniţiativelor tuturor părţilor interesate în elaborarea şi implementarea unor strategii coerente de dezvoltare durabilă a României.

Scopul Business Club Dignitas este să supună atenției întregii societăţi diverse aspecte referitoare la viitorul economiei româneşti, să identifice probleme şi să caute soluţii pentru crearea unui mediu economic stabil şi stimulativ, prin formarea unor grupuri de reflecţie tematice, în care să fie atraşi, alături de oameni de afaceri, antreprenori, oameni de știință, economiști, factori de decizie din administraţia publică centrală şi locală, reprezentanti ai sectorului neguvernamental, lideri de opinie, profesionişti în domenii diverse.

Tags: 
762