Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Bilanţ Provizoriu" cu Nicolas Don la RFI România

RFI România şi Nicolas Don lansează pe 10 mai emisiunea "Bilanţ Provizoriu", care va fi difuzată în fiecare sâmbătă de la 12h10.

În fiecare ediţie un invitat de marcă va face un bilanţ provizoriu al principalelor evenimente ale săptămânii.

Sâmbătă, jurnalistul Dan Suciu va fi prezent în studio pentru o analiză a situaţiei tensionate din Ucraina şi, alături de Nicolas Don, va încerca să descifreze intenţiile lui Vladimir Putin. Cei doi jurnalişti vor face şi o radiografie a reacţiei NATO, a campaniei pentru europarlamentare pe plan intern, dar şi a posibilelor efecte ale eventualei aderări a României la zona euro.

În finalul emisiunii fiecare invitat va pleda pentru o carte, un film, un concert, un eveniment cultural menit a ne scoate din iureşul actualităţii, măcar pentru un week-end.

Emisiunea analizează la rece evenimentele marcante din ultimele şapte zile. Împreună cu actorii vieţii publice româneşti vom porni în radiografierea evenimentelor de la diagnostic şi vom termina cu consecinţele”, promite Nicolas Don.

 

Despre Nicolas Don

Nicolas Don este jurnalist şi producător franco-român cu o lungă experienţă în radio şi televiziune în Franţa şi România. De la politică externă la sport şi de la rock până la reportaje de război.

 

Despre RFI Romania

De peste de 20 de ani, RFI România difuzează programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii, acordând o atenţie specială actualităţii. Postul emite în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj. Alte 60 de posturi de radio din ţară preiau o parte din programe. În total, RFI România este ascultat zilnic de circa 200.000 de oameni în intreaga ţară. Pe web, pagina RFI România înregistrează o creştere puternică a numărului de cititori (cu 45% mai multe accesări în 2013).