Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Polonia, ţara cu patru premii Nobel pentru literatură, invitat special la Bookfest 2014

Institutul Polonez din Bucureşti vă invită marți, 27 mai, de la ora 11.00, la conferinţa de presă prilejuită de deschiderea oficială a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2014, ediția a IX-a.

Salonul de Carte Bookfest, organizat de Asociația Editorilor din România, se va desfășura la Romexpo, în perioada 28 mai-1 iunie 2014. Conferința de presă va avea loc la librăria Bastilia, iar în cadrul ei vor fi anunţate evenimentele speciale organizate de Institutul Polonez din București, ca reprezentant al Poloniei, ţară invitată la Bookfest 2014. Conferința va fi moderată de Mircea Vasilescu, redactor-șef al revistei „Dilema veche”.

În cadrul conferinței, reprezentanţii Institutului Polonez îi vor prezenta pe invitații din Polonia și vor informa cu privire la programul evenimentelor ce vor avea loc pe toată durata Bookfest. La conferința vor participa: E.S. Marek Szczygieł, ambasadorul Republicii Polone în România, Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, Piotr Marciszuk, președintele Federației Europene a Editorilor, Janusz Leon Wiśniewski, scriitor invitat la Bookfest, Leszek Biały, director adjunct al Institutului Polonez.

„Participarea Poloniei ca ţară invitată la Bookfest 2014 este cu siguranță cel mai important proiect al Institutului Polonez din acest an și unul dintre cele mai importante evenimente organizate de Institutul Polonez din București. Suntem mândri că putem prezenta literatura polonă cititorilor români în cadrul unei manifestări de amploarea Bookfest” – spune Leszek Biały, directorul adjunct al Institutului Polonez.

Majoritatea evenimentelor organizate de Institutul Polonez vor avea loc la Romexpo (la standul Poloniei, aflat în pavilionul C4, standurile unor edituri partenere ale Institutului și pe scena din pavilionul C4).

De asemenea, în perioada premergătoare Salonului, precum și pe întreaga durată a acestuia, în tot orașul se vor desfășura o serie de evenimente conexe Bookfest.

Participarea Poloniei la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2014 va avea loc sub sloganul „Quo vadis Polonia? Spre următorul Nobel”.

Institutul Polonez din Bucureşti vă invită marţi, 27 mai, ora 11.00, la librăria Bastilia, Piața Romană nr. 5.

Participarea Poloniei ca ţară invitată la Bookfest 2014 beneficiază de sprijinul Institutului Cărții de la Cracovia și al firmei Tymbark-Maspex România.

Parteneri media: Accente, bookblog.ro, metropotam.ro, Observator Cultural, petocuri.ro, Radio RFI România, Șapte Seri,  Zeppelin, 121.ro

Despre Institutul Polonez

Institutul Polonez din Bucureşti a fost înfiinţat în 2001, principala sa misiune fiind răspândirea în lume a culturii poloneze, a cunoştinţelor despre istoria şi patrimoniul naţional, precum şi promovarea colaborării în domeniile culturii, educaţiei, ştiinţei şi vieţii sociale. Printre îndatoririle principale ale Institutului se numără pătrunderea culturii poloneze în cele mai importante centre din România și Republica Moldova, grija pentru asigurarea unei prezenţe poloneze însemnate în acţiunile internaţionale, precum şi crearea unor relaţii durabile între partenerii polonezi şi străini, activi în sfera schimbului cultural internaţional.