Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noaptea Literaturii Europene – Un roman polițist la ceas de seară

radu_iacob.jpg

Radu Iacoban

Pe 28 mai, de la 19.00 la 23.30, în inima unei zone pline de farmec din centrul orașului, 13 țări europene vă dau întâlnire pentru a treia ediție a Nopții Literaturii Europene!

Într-o clădire cu o arhitectură deosebită, cu elemente decorative exterioare în stilul Art Deco și cu încăperi înalte, Delegația Valonia-Bruxelles vă invită să ascultați fragmente din romanul Primejdii în regat, semnat de Alain Berenboom, în lectura lui Radu Iacoban (Primejdii în regat, traducere Ileana Cantuniari, Editura Crime Scene Press, București, 2014).

Alain Berenboom (n. 1947 la Bruxelles) este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori belgieni contemporani de limbă franceză, avocat, specialist renumit în drepturi de autor și profesor la Universitatea Liberă din Bruxelles. A primit în 2013 Premiul Rossel, important premiu literar în Belgia, pentru romanul Monsieur Optimiste.

În 2008, Alain Berenboom începe o serie de romane polițiste, care îl au în prim plan pe tânărul detectiv belgian Michel Van Loo. Primejdii în regat este primul volum din această serie și primul roman al autorului tradus în limba română și lansat la București și la Cluj-Napoca, în prezența autorului, la sfârșitul lunii martie a acestui an.

Radu Iacoban, tânăr actor și regizor, va introduce publicul în anchetele și universul lui Michel Van Loo. Lecturile sunt programate la un interval de 45 de minute, de la 19 :00 la 23 :30.

Pentru mai multe informații, vă invităm pe pagina evenimentului : www.facebook.com/events/656588084419064/

Harta și programul Nopții Literaturii Europene la București sunt disponibile pe pagina: facebook.com/NoapteaLiteraturiiEuropene

Noaptea Literaturii Europene este un proiect al clusterului EUNIC București, al cărui Președinte este Benoit Rutten, Delegatul Valonia-Bruxelles, coordonat în 2014 de Delegația Valonia-Bruxelles.