Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Festivitatea de acordare a premiilor Gala Societății Civile

Festivitatea de acordare a premiilor Galei Societății Civile 2014, ediția a XII-a, va avea loc în data de 10 iunie, la Ateneul Român, începând cu ora 20.00.

Evenimentul va fi prezentat de Mircea Toma, psiholog, jurnalist, activist pentru drepturile omului, co-fondator - ActiveWatch și Luca Niculescu, Redactor șef - RFI România.

În cadrul evenimentului vor fi anunțate și premiate cele mai bune proiecte și programe implementate de sectorul asociativ în ultimul an. Acestea au fost evaluate de către juriul ediției 2014 format din peste 50 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și din reprezentanți ai sectorului privat, consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs. Peste 100 de reprezentanți ai sectorului non-profit și neguvernamental din toată țara au înscris 147 de proiecte și programe în competiția de anul acesta. Mai multe detalii despre acestea, dar și despre membrii juriului puteți găsi pe www.galasocietatiicivile.ro.

În cadrul festivității de premiere vor fi anunțate și înmânate Premiile I pentru proiectele și programele câștigătoare, unul dintre acestea fiind declarat și căștigătorul Marelui Premiu al Galei Societății Civile 2014, în urma evaluării realizată de către toți membrii juriului în cadrul celor 17 secțiuni ale competiției: Educație, Învățământ, Cercetare, Artă și Cultură, Apărarea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic și Participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de Asistență socială, Protecția mediului, Dezvoltare economică și socială, Proiecte și campanii de VOLUNTARIAT și Proiecte pentru TINERET,. De asemenea, vor fi acordate Premiile I in cadrul secțiunilor: Proiecte și campanii de Responsabilitate Socială și Programe și Premiul pentru Eficiență, Premiul pentru Impact, Premiul pentru Durabilitate și Premiul pentru Originalitate în cadrul secțiunilor aferente.

Tot în cadrul Festivității de premiere vor fi anunțate proiectele și programele câștigătoare ale premiilor II și III obținute în cadrul secțiunilor competiției și pentru cel de-al patrulea an consecutiv va fi acordat unei organizații „Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societății Civile”.

Inițiată în anul 2002, de-a lungul celor  douăsprezece ediții ale Galei Societății Civile, au fost înscrise în competiție 1.703 proiecte, semnate de către organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă sau persoane fizice.

***
Gala Societății Civile este un proiect al Fundației „Gala Societății Civile”, part of Millenium People.