Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Spectacole vivante din Valonia - Bruxelles la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) va avea loc anul acesta în perioada 6 - 15 iunie, sub genericul UNICITATE ÎN DIVERSITATE. Programul ediției din acest an reunește, timp de 10 zile, peste 2500 de artiști și invitați din 70 de țări.

Colaborarea dintre Delegația Valonia-Bruxelles și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are o istorie lungă. În repetate rânduri, prezența companiilor din Valonia-Bruxelles la FITS a fost onorată prin evenimente speciale. Anul acesta, accentul este pus pe spectacolul vivant din categoriile: spectacol de stradă, circ și muzică.

Compania Jordi L. Vidal prezintă la FITS două spectacole de stradă impresionante: „Ooups!” – teatru fizic, acrobații, beat-boxing și jonglare (diabolo) - și „Un bărbat și o femeie” / „Chrysalis” – un duet acrobatic și de dans bazat pe evoluția unui cuplu. „Ooups!” este programat pe 14 iunie, la orele 17.00 și 20.00, în Piața Mică, iar „Un bărbat și o femeie” / „Chrysalis” pe 15 iunie, la orele 17.00 și 20.00, tot în Piața Mică.

Două companii din Valonia-Bruxelles sunt programate la FITS în cadrul sezonului francofon de circ.

Cie Lady Cocktail prezintă spectacolul „Fetele de la etajul 2” în care trei acrobate talentate și grațioase vă vor împărtăși toate secretele lor, spre uimirea și încântarea dumneavoastră. Spectacolul este programat pe 10 și 11 iunie, la ora 18.00, în Piața Mică.

Cie Carré Curieux, Cirque Vivant! aduce la Sibiu spectacolul „Pătratul curios”, un spectacol în care corpurile se întind și se contorsionează, un stâlp refuză să rămână în poziție verticală, mingile sfidează principiile fizicii, iar un diavol pe două bețe furnizează modul și motivul întâlnirii lor. Spectacolul este programat pe 6 iunie, la ora 20.00, la Sala Thalia.

În 2014, este sărbătorit pe plan internțional bicentenarul nașterii genialului inventator de instrumente muzicale – printre care saxofonul -, valonul Adolphe Sax. Pentru a marca acest moment, FITS a programat în cadrul spectacolele de muzică un grup special din Namur: Sax à fond, alcătuit din nu mai puțin de o duzină de saxofoane și una, două tobe. Spectacolul „Pe ritmuri de saxofon” va putea fi văzut pe 7 iunie, de la 13.45, 17.00 și 19.45, pe 8 iunie, de la 17.00 și 19. 45 și 9 iunie, de la 19.00 și 20.45, pe pietonala Nicola Bălcescu.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina evenimentului: www.facebook.com/events/244381855755074/

Programul FITS și informații despre bilete: sibfest.ro