Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vizite ghidate în spaţiile istorice din corpul central al Palatului Regal

expo_fragmente_de_memorie.jpg

expo: Fragmente de memorie

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită la o serie de vizite ghidate în spaţiile istorice din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor), care au loc în al treilea week-end din fiecare lună.

Vizitele au loc astfel:

·         sâmbătă, 21 iunie, de la orele 11.30, 14.00 şi 16.30

·         duminică, 22 iunie, de la orele 11.30, 14.00 şi 16.30

Începând din luna mai 2014, participarea la aceste tururi ghidate nu mai necesită o programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu 30 de minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naţionale pentru achiziţionarea biletelor de acces. Participarea se face în limita locurilor disponibile.

Cu acest prilej poate fi vizitată şi expoziţia Fragmente de memorie - Portrete Regale. Palatul Regal, care îşi propune să reconstituie momente din istoria familiei regale (în anexa Sălii Tronului) şi a Palatului Regal (în anexa Sufrageriei Regale). Fotografii de epocă, planuri ale clădirii, piese de mobilier, portrete regale şi obiecte disparate ajunse până la noi sunt astăzi expuse în calitatea lor de supravieţuitori ai unor vremuri apuse.

Durata: aproximativ o oră
Tarif: 20 lei întreg/10 lei pensionarii/5 lei pentru elevi şi studenţi/preşcolarii au acces gratuit

Taxa de fotografiere (fără bliţ şi trepied): 100 lei

Taxa de filmare (amatori): 150 lei