Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jazz din Valonia-Bruxelles la Noaptea Institutelor Culturale

noaptea_intitutelor_culturale.jpg

Jazz din Valonia-Bruxelles la Noaptea Institutelor Culturale

A opta ediție a Nopții Institutelor Culturale la București va avea loc pe data de 20 iunie. Va fi o noapte culturală palpitantă, care va începe devreme și se va termina târziu, cu un program bogat și variat.

Pentru această noapte foarte specială, Delegația Valonia-Bruxelles va fi găzduită de Institutul Francez din București și împreună vă propun jazz, repertoriu clasic, muzică electronică și spectacole de lectură.

Concertul de jazz din Valonia-Bruxelles, Jan Rzewski, saxofon, și Emmanuel Louis, chitară, este programat la ora 20 :30. În emulsia nebănuită care servește drept călăuză acestui duo, codurile convenționale necesare interpretărilor compozițiilor lui Jan Rzewski alternează cu magia momentelor aferente exploziilor improvizate. Dintr-o lejeră și zâmbitoare dorință de a jongla, pasajele mai articulate se îmbină cu elemente câteodată latente, silențioase, sau cu farse care apar într-o curiozitate a momentului aproape de nedescris… De la jazz la muzică clasică sau world music, influențele sunt multiple pentru un moment de muzică fără frontiere.

Acest concert est organizat de Delegația Valonia-Bruxelles cu ocazia bicentenarului nașterii genialului inventator al saxofonului, valonul Adolphe Sax.

Intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre concert : www.facebook.com/events/302322079949136/

Harta și programul complet al Nopții Institutelor Culturale : www.facebook.com/events/698445036857523/

Evenimentul va putea fi urmărit în transmisiune video în direct aici : www.youtube.com/watch?v=gwW7lSgeCKw

Noaptea Institutelor Culturale este un proiect al clusterului EUNIC București, al cărui Președinte este Benoit Rutten, Delegatul Valonia-Bruxelles, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România.