Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fundația Calea Victoriei vă pregătește pentru vacanță

Pregătiți-vă pentru vacanță cu evenimentele și școlile de vară organizate de Fundația Calea Victoriei.

Pentru a vă bucura pe deplin de concediu, Fundația Calea Victoriei a pregătit pentru voi cursurile care vă vor oferi toate ingredientele pentru o vară reușită. Acordăți-vă câteva zile pentru pregătiri.

În primul rând, ne ocupăm de garderobă. Cursul de vară STIL VESTIMENTAR feminin al Ralucăi Dobrovolschi (28 iulie–1 august) vă va ajuta să alegeți la împachetat doar acele haine care avantajează tipul vostru de siluetă, vă pun în valoare și vă fac să aveți încredere în voi.

Nu neglijați PARFUMUL: din Antichitate la extravaganțele contemporane, cu Monica Neațu (21-23 iulie). Puteți face sejururi prin miresme: imagini și reclame celebre, notele dominante din parfumurile faimoase, rețete și testere.

Acum, cu bagajele făcute, este timpul să călătoriți. Începem cu PALATELE știute și neștiute ale Bucureștiului alături de Anita Sterea (28-30 iulie). Palatele celebre ale Bucureștiului: Palatul Regal, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni sau Palatul Victoria, palate spectaculoase ce sunt mai puțin cunoscute publicului larg: Palatul Prințului Moștenitor sau Palatul Nunțiaturii Apostolice, dar și palate dispărute ce merită aduse în discuție: Palatul Sturza, Palatul Funcționarilor Publici etc.

După aceea, ne mutăm  într-o călătorie arhitecturală prin Europa: ORAȘE CELEBRE, cu Cristina Pană (14-17 iulie). Vă documentați temeinic pentru voiaj, sau, cine știe, poate vă dăm idei de vacanță.

Cele patru întâlniri prezintă câte o zonă a Europei cu orașe mai mult sau mai puțin celebre, în care construcții din diferite epoci punctează capitole din istoria arhitecturii.

Pentru cei care vor cutreiera muzeele în incursiunile lor, Fundația Calea Victoriei are un preambul perfect prin Școala de vară: Introducere în Istoria artei (7-11 iulie) susținută de Petruţa Baniţă.

Fundația Calea Victoriei vă ajută să vă orientați prin labirintul de forme și stiluri analizând imagini reprezentative. O călătorie relaxantă prin etape și stiluri în artă și arhitectură.

Dacă vă atrage aventura, avem pentru voi Școala de vară: Introducere în ARHEOLOGIE, cu Alexandra Ion (7-11 iulie) unde veti avea ocazia de a realiza fișe de descoperiri, de a descifra o inscripție romană sau de a interpreta un profil stratigrafic.

Pentru înscrieri, detalii și informații, vizitați site-ul fundației: fundatiacaleavictoriei.ro/, Contact: contact@victorie.ro sau puteți suna la mobil: 0723 167 892 și telefon fix: 021-321.30.22.

 

Program Școli de Vară luna iulie:

Săptămâna 7-12 iulie:

Școala de vară de actorie, cu Smaranda Caragea, 7-12 Iulie

Școala de vară: Bijuterii Soutache, cu Mariana Tănăsescu, 7-10 iulie

Școala de vară: Introducere în Arheologie, cu Alexandra Ion, 7-11 iulie

Școala de vară: Introducere în Istoria Artei, cu Petruța Baniță, 7-11 iulie

Școala de vară de Retorică: teorie și practică, cu Nicolae Drăgușin, 7-11 iulie

 

Săptămâna 14 – 18 iulie:

Atelier de sculptură: Introducere teoretică și practică, cu Maria Petreanu, 14 – 18 iulie

Călătorie arhitecturală prin Europa: Orașe Celebre, cu Cristina Pana, 14-17 iulie

Cum ne (re)scriem povestea de viață, cu Anca Coman și Traian Bossenmayer, 14 – 18 iulie

Școala de vară: Dicție și vorbire, cu Ionut Kivu, 14 – 18 iulie

Școala de vară de scenaristică: Cum se scrie un film, cu Vlad Trandafir, 14 – 18 iulie

 

Săptămâna 21 – 25 iulie:

Ești ceea ce gândești: Principii Taoiste pentru omul de azi, cu Eduard Bucescu, 21-25 iulie

Școala de vară: Inițiere în Pictură, cu Teodora Vărzaru, 21-25 iulie

Școala de vară de JURNALISM NARATIV și scriitură personală, cu Ana Maria Ciobanu, 21-25 iulie

Parfumul: din Antichitate la extravaganțele contemporane, cu Monica Neațu, 21-23 iulie