Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Christina Scheppelmann, Director General Royal Opera House Muscat (Oman), în vizită în România

christina_scheppelmann.jpg

Christina Scheppelmann

În perioada 20-24 iunie 2014 a avut loc vizita doamnei Christina Scheppelmann, Director General Royal Opera House Muscat (Oman), în vederea discutării unor oportunităţi de colaborare între instituţia menţionată şi ARTEXIM, instituţie culturală de impresariat artistic.

Discuţiile au vizat posibilitatea contractării unor orchestre şi ansambluri de operă din România, printre care Filarmonica George Enescu, Orchestra Română de Tineret, Opera Naţională din Cluj-Napoca şi Opera Naţională din Bucureşti, doamna Scheppelmann apreciind îndeosebi reprezentaţiile primelor trei instituţii menţionate.

Cu prilejul aceleiaşi vizite, doamna Christina Scheppelmann s-a aflat în public în calitate de oaspete de onoare la reprezentaţiile acestora din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Christina Scheppelmann este un manager cultural apreciat, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu. În perioada 2002 – 2012 a ocupat funcţia de Director Artistic la Opera Naţională din Washington. Din stagiunea următoare va fi Director Artistic la Gran Teatre del Liceu (Barcelona, Spania).

ARTEXIM, instituţie publică subordonată Ministerului Culturii, organizează Festivalul şi Concursul Internaţional “George Enescu”, turnee de spectacole în strainătate pentru institutiile artistice din România şi evenimente pentru promovarea tinerelor talente peste hotare.