Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Le Bistrot Français - singurul restaurant din România selectat de Wine Spectator la categoria Award of Excellence

restaurant_le_bistrot_francais_la_salle.jpg

Restaurant Le Bistrot Français - La Salle

Le Bistrot Français a câștigat în iulie 2014 the Award of Excellence al Wine Spectator, marcând includerea primului restaurant din România în topul restaurantelor recunoscute la nivel mondial pentru selecția de vinuri de calitate și în armonie cu meniul de mâncare.

Începând din 1981, Wine Spectator, prestigioasa revista de lifestyle americană specializată în critica de vinuri și gastronomie, selectează anual restaurantele care propun cele mai interesante liste de vinuri de calitate. În 2014 au fost selecționate 3.748 de restaurante din peste 82 de țări și regiuni care au intrat sau au fost menținute în una dintre cele trei categorii cuprinse în topul Wine Spectator: Award of Excellence (entry-level), Best of Award of Excellence (second tiers) și Grand Award (highest).

Restaurantul gastronomic Le Bistrot Français, primul din România inclus în lista Wine Spectator, oferă peste 400 de referințe de vinuri și Champagne provenind din întreaga lume, în special din Franța, Italia și România. „Este o recunoaștere care ne onorează și ne arată că am reușit ceea ce ne-am propus când am deschis Le Bistrot Français: să aducem la București experiența pe care pasionații de gusturi fine și vinuri de calitate o regăsesc de obicei în cele mai bune restaurante din lume. Am gustat toate vinurile din această listă înainte să o compun. Este o listă foarte echilibrată compusă cu case celebre de vinuri : Perrin, Chapoutier, Joseph Drouhin, Chanson, La Spinetta și o selecție mare de vinuri de Bordeaux. Pe lângă vinurile celebre internaționale, am adăugat și o selecție cu cele mai bune vinuri românești, potrivite cu tematica meniului de mâncare,” a declarat Cristian Preotu, proprietarul restaurantului Le Bistrot Français.

Anul acesta, 6 noi restaurante se bucură de cea mai mare recunoaștere pe care o poate primi un restaurant care propune o listă de vinuri de calitate, fiind incluse în categoria Grand Award: Clos Maggiore din Londra; La Toque din Napa, California; Nice Matin din New York; Saison din San Francisco; the Stonehouse din Santa Barbara, California și Studio din Laguna Beach, California. Acestea s-au alăturat celorlalte 68 de restaurante distinse cu Grand Award care și-au menținut locul în topul realizat de Wine Spectator.

Restaurantul Le Bistrot Français, deschis în septembrie 2013, este situat pe strada Episcopiei nr.3, lângă Ateneul Român și oferă o listă generoasă de vinuri de cea mai bună calitate. Prețurile pornesc de la 120 lei și ajung la 8.800 RON pentru un Chateau Latour din 2001. Pe lângă selecția de vinuri, Le Bistrot Français oferă o gamă de peste 100 de băuturi distilate precum Whisky, Armagnac, Cognac, Rom. Meniul de mâncare a fost compus de Chef-ul parizian Sebastien Grave iar la comenzi se află Chef Romain Perrollaz. Meniul de mâncare se schimbă de 3 ori pe an.