Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fête de la Gastronomie

fete-gastro-banner-rfi-300x200.jpg

Fête de la Gastronomie

Douăzeci de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii şi supermarketuri sărbătoresc gastronomia în perioada 26-28 septembrie prin degustări de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele de origine franceză în lanţurile de retail, meniuri personalizate în restaurante. 

Institutul Francez din România îşi va deschide porţile în zilele de 27-28 septembrie şi va propune expoziţii tematice, proiecţii de filme dedicate gastronomiei, degustări de produse cu specific franţuzesc etc.

Evenimentul “Fête de la Gastronomie” este organizat de Camera de Comerţ Franceză în România, Ambasada Franţei în România, Institutul Francez şi UBIFRANCE, pentru a valoriza arta culinară şi a sensibiliza publicul larg să consume produse de calitate.

Iniţiată în Franţa în 2011, pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, această iniţiativă doreşte să valorizeze produsele de la samanta la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare , precum şi toate serviciile care s-au dezvoltat în jurul acestei arte. “Fête de la Gastronomie” s-a răspândit şi la nivel internaţional, pentru a promova produsele franţuzeşti atât în rândul experţilor, cât şi în rândul publicului larg.

726