Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Îscrierile continuă la Concursul de debut literar „Incubatorul de condeie”

În perioada 23 – 27 Octombrie s-a desfășurat Festivalul Internațional de Literatură și Traduceri - FILIT Iași. Organizatorii au găzduit proiectul AdLittera prin plasarea unui stand unde scriitorii consacrați și publicul amator de literatură au putut să-și transcrie gândurile pe zeci de coli prinse în jocul cuvintelor. 

„Scrie-ți povestea în Iași” a adunat scriitori celebri și debutanți, activiști și manageri culturali, jurnaliști și politicieni și foarte mult public entuziast.

Cu această ocazie și scriitorii amatori aflați în Iași au luat cunoștință de faptul că AdLittera a dat startul unei noi ediții a concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” IDC.

Acesta se desfășoară în mediul online în perioada 14 Octombrie - 14 Decembrie, fiind o competiţie anuală adresată amatorilor de creaţie literară.

Ca și în precedentele ediții, concursul, aflat la cea de-a IV-a ediție, este structurat pe două secţiuni – Poezie şi Proză scurtă.

Înscrierile au loc în intervalul 14 Oct. – 24 Nov. 2013 pe site, conform Regulamentului.

Jurizarea va avea loc pînă în data de 1 Dec. 2013. Juriul este compus din scriitori cu experiență, dar şi din „condeiele” care s-au făcut remarcate la ediţiile anterioare ale concursului.

Vor fi premiate în data de 14 decembrie a.c., cele mai creative, originale şi inovative texte.

Creaţiile premiate vor fi publicate în Antologia IDC în ediție hard-copy și în format digital.

În paralel cu desfăşurarea concursului, scriitorii amatori înscriși în concurs vor putea participa în fiecare sâmbătă, gratuit, în perioada 26 octombrie - 23 noiembrie a.c., la Bucureşti, la o serie de ateliere de creaţie literară, coordoonate de scriitorul A.R. Deleanu.

Conceptul, planificarea acțiunilor și comunicarea publică sunt gestionate de către d’Avid Boutique, atelier de branding si comunicare vizuală. Fundația pentru Tineret DANUBIUS este organizația care a pus la dispoziție platforma desfășurării competiţiei.

Mai multe informații despre concurs sau atelierele pot fi accesate pe website-ul dedicat Concursului IDC, la adresa http://idc.adlittera.com .