Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Eticheta regală”, lansare de gală la Ateneul Român

Curtea Veche Publishing și Filarmonica “George Enescu” vă invită la evenimentul de lansare a volumului “Eticheta regală” de Sandra Gătejeanu Gheorghe. 

Evenimentul va avea loc marți, 28 octombrie, începând cu ora 17.00, la Ateneul Român (Str. Benjamin Franklin nr. 1-3, foaier), în prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu al României, alături de care vor prezenta cartea doamna Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing, domnul Andrei Dimitriu, director al Filarmonicii “George Enescu”, și, firește, autoarea. Intrarea va fi liberă. 

Sandra Gătejeanu Gheorghe ne împărtăşeşte din experienţa sa ca Director de Protocol al Casei Majestății Sale Regelui Mihai al României: “Este esenţial să înţelegem că eticheta nu e un concept perimat sau demodat [...] Respectarea regulilor protocolare reprezintă oricând o condiţie pentru reuşita evenimentelor private sau a celor oficiale.

Bogat ilustrată cu imagini de epocă și fotografii recente ale membrilor Familiei Regale sau detalii ce țin de protocolul regal, cartea prezintă, într-un mod concis şi structurat, eticheta care a însoţit şi care însoţeşte în continuare evenimentele desfăşurate sub egida Casei Regale. Găsim, astfel, de la un scurt istoric al ceremonialului regal la semnificaţia conceptului de „ordine de precădere” şi la simbolurile autorităţii supreme – însemnele regale; de la regulile de etichetă în prezenţa membrilor Familiei Regale (atât în cadrul întâlnirilor, cât şi în scris) la ţinutele adecvate pentru diferite tipuri de evenimente; de la recepţiile tematice la ceremoniile de decorare; de la titlul de „Furnizor al Casei Regale” la relaţiile dintre membrii Familiei Regale şi reprezentanţii Corpului Diplomatic; de la dineurile oficiale la vizitele regale (atât în ţară, cât şi în străinătate) și principalele sărbători regale. 

Volumul de faţă nu este un manual de stil. El este un fel discret de a ne pune oglinda în faţă. Niciunul dintre noi nu se naşte cu eticheta în sânge. Nu este o rușine ori o crimă faptul că greşim în comportamentul faţă de noi înşine, faţă de ai noştri sau faţă de societate. Ruşine este să nu deschizi paginile unei astfel de cărţi şi să te încăpăţânezi să crezi, în ciuda evidenţei, că ai dreptate, refuzând să devii mai bun.” (Alteţa Sa Regală Principele Radu al României) 

Cartea este disponibilă în librării și pe site-ul www.curteaveche.ro la prețul de 45 lei.