Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lansare de carte: Mâna de aur a artistului

Miercuri, 6 noiembrie, de la ora 18:30, vă invităm în Ceainăria Cărturești Verona, pentru lansarea titlului “Mâna de aur a artistului”, de Mihai Zgondoiu, un volum care aduce laolaltă proiecte personale și de grup ale artistului: Mâna de aur a artistului, Libertatea ca șablon, Cartea Sfârșitului, Libertate, Visa Poems, Zborul.20, Eu Matriță, EU, Covorul roșu, Linia roșie, Somnul lui Lenin, Păpuși sovietice, Cinzeci și șase de povești de sfârșit, Kitsch-me.

Prezintă: Olivia Nițiș, curatoare Cristian-Robert Velescu, istoric și critic de artă.

Proiectul “Mâna de aur a artistului” a fost expus între 5 și 20 aprilie 2013 în spațiul de artă contemporană Aiurart. Pentru imagini din cadrul vernisajului puteți accesa galeria foto.

"Mihai Zgondoiu practică o artă de observație în care ironia, uneori foarte tranșantă, alteori subtilă, chestionează modelele culturale, prejudecățile din mediul artistic, statutul artistului contemporan, folosindu-se în același timp de apropiere, de auto-supunere la rigorile kitsch-ului (proiectul KITSCH-ME, 2008). Discursul auto-referențial nu este niciodată grav, el păstrând doza de detașare și starea de “having fun”, o soluție de luciditate creativă. “Mâna de aur a artistului” (2011-2013) a fost ideea creativă în urma unui accident fizic, o fractură carpiană, care ar fi avut drept consecință tocmai blocarea abilității creative, manualitatea din procesul artistic. Proiectul este un contra-răspuns, în contextul definirii identității artistice în raport cu reprezentarea sa în sfera publică." (Olivia Nițiș)

Proiect editorial finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.