Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


La ROMEXPO încep 6 târguri: INDAGRA, INDAGRA FOOD, ALL-PACK, EXPO DRINK & WINE, AUTOEXPOTEHNICA şi TÂRGUL DE PRODUSE TRADIŢIONALE!

Pe 29 octombrie, la ROMEXPO încep 6 târguri cu tematici complementare şi care beneficiază de o îndelungată tradiţie în domeniu: INDAGRA - Târg internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei, INDAGRA FOOD - Târg internaţional pentru industria alimentară, EXPO DRINK & WINE - Târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice, ALL-PACK - Expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice, AUTOEXPOTEHNICA - Expoziţie internaţională de componente şi accesorii auto şi TÂRGUL DE PRODUSE TRADIŢIONALE.

INDAGRA – un eveniment pentru specialişti şi pentru publicul larg

Organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, INDAGRA îşi demonstrează şi în acest an valoarea şi recunoaşterea primită de-a lungul timpului – drept cel mai important eveniment dedicat agriculturii româneşti şi nu numai. 

Peste 450 de expozanţi din 22 de ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, India, Italia, Lituania, Luxembourg,  Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria vor ocupa în acest an o suprafaţă de peste 30.000 mp la INDAGRA. 

Pentru specialiştii domeniului, la INDAGRA vor fi regăsite sisteme performante pentru irigaţii, îngrăşăminte organice, tractoare de generaţie nouă care pun accent pe: diminuarea consumului, eficientă, costuri reduse de operare, sisteme de monitorizare pentru animale, care se pot conecta la tableta, laptop şi smartphone sau sisteme pentru valorificarea deşeurilor agricole prin producerea de biogaz, acesta putând fi folosit la producerea de energie termică şi electrică.

În plus, pe lângă partea expoziţională, INDAGRA facilitează întâlnirea între autorităţi şi companiile implicate în domeniu, prin organizarea de conferinţe, workshop-uri şi mese rotunde. 

De asemenea, în premieră, în cadrul INDAGRA va avea loc a noua ediţie a Forumului China – Statele din Europa Centrală şi de Est, unde vor fi organizate cinci mese tematice: industrie alimentară, zootehnie, vegetal, eco şi utilaje.

Instituţii importante vo susţine astfel de sesiuni informative, din care amintim: IPA SA CIFATT CRAIOVA – ce va prezenta “Brokeraj tehnologic şi de afaceri  - întâlniri de afaceri”, ALL BIZ România – ce va prezenta “Noi oportunităţi de dezvoltare pe pieţe externe", în cadrul căreia se vor atinge subiecte de interes pentru firmele care fac export sau care doresc să îşi extindă vânzările. 

Tot în cadrul INDAGRA, RFI – Radio France Internationale România va organiza evenimentul cu tema: “Fonduri europene pentru agricultură”. 

În acelaşi timp, INDAGRA este un târg pentru toată familia. Pentru cei mici, dar şi cei mari, punctele de atracţie vor fi în zona dedicată sectoarelor zootehnic şi avicol, unde vor face cunoştinţă cu văcuţe, cai, păsări sau oi de rasă şi vor putea să afle direct de la specialişti informaţii utile despre acestea. 

De asemenea, la standul SC ARTA TRADIŢII BISOCENE SRL sunt organizate ateliere de lucru pentru copii: ateliere de ţesut la război vertical şi ateliere de împletit.

INDAGRA este cel mai mare eveniment organizat de ROMEXPO şi care an de an se bucură de sprijinul şi recunoaşterea instituţiilor importante din domeniu. Prin faptul că şi de această dată înregistrăm o creştere pe toate sectoarele prezente, ne arată faptul că agricultura este un domeniu în plină dezvoltare şi care merită din plin toată atenţia noastră. Ne dorim ca INDAGRA să fie în continuare un sprijin pentru companiile cu vechime în această arie de activitate, dar şi pentru cele aflate la început de drum” declară Cătălin Trifu, Director General, ROMEXPO S.A.

INDAGRA 2014 reprezintă, ca şi ediţiile anterioare, o oportunitate extraordinară pentru participanţi, fie că vorbim de fermieri, de operatorii din industria alimentară sau de producătorii de utilaje şi echipamente destinate celor două sectoare. Anul acesta, INDAGRA va fi cu atât mai specială cu cât în cadrul târgului vom organiza Forumul 16+1. Acesta este un eveniment de amploare pentru relaţiile dintre România şi ţările din estul Europei şi China, evenimentul fiind organizat prima oară în afara graniţelor Chinei. Alături de partenerii tradiţionali, la târg vor fi prezente delegaţiile participante la Forum, fiind vorba de un număr semnificativ de reprezentanţi ai autorităţilor şi oameni de afaceri din ţările central şi est-europene şi din China. Sper ca relaţiile stabilite în cadrul târgului să se concretizeze în proiecte care să contribuie la dezvoltarea sectorului agroalimentar şi a industriei româneşti”, a declarat Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Recorduri şi demonstraţii timp de 5 zile la ROMEXPO

Tot în perioada 29 octombrie -2 noiembrie la ROMEXPO au loc alte cinci târguri, ce vor completa tematica INDAGRA şi vor fi o sursă de noutăţi şi informaţii pentru vizitatori.

Astfel, în cadrul INDAGRA FOOD, EXPO DRINK & WINE, ALL-PACK şi AUTOEXPOTEHNICA şi TÂRGUL DE PRODUSE TRADIŢIONALE, vor fi regăsite:

Salonul de Eco-Agricultura, organizat de ROMEXPO în parteneriat cu Asociaţia Operatorilor din Agricultură Ecologică “Bio-Romania” – ce reuneşte peste 50 de producători în Pavilionul Central ROMEXPO

  • Cea mai mare pâine din România – care va fi coaptă pe 29 octombrie 

  • Două etape ale concursului Barmaniada

  • Demonstraţii de preparare cocktail

  • Cursuri pentru degustarea vinului

  • Maşini, echipamente şi idei noi din domeniul ambalajelor

  • Componente şi accesorii auto

  • Mâncăruri tradiţionale româneşti

 

Aşadar, de pe 29 octombrie şi până pe 2 noiembrie vizitatorii sunt aşteptaţi la ROMEXPO pentru cele mai importante târguri şi expoziţii ale anului!

Cele 6 evenimente care au loc în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie reunesc peste de 700 de companii, din 27 de ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Republica Coreea, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, India, Italia, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Taiwan, Turcia, Ucraina, Ungaria, ocupând o suprafaţă expoziţională de peste 41.000 mp.

Programul de vizitare al evenimentelor este:

29 Octombrie - 1 Noiembrie 2014, între orele 10.00-18.00

2 Noiembrie 2014, între orele 10.00-16.00

Bilet intrare: 15 lei/zi

Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate

beneficiază de intrare gratuită

Pentru mai multe detalii, accesaţi: romexpo.ro