Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Autorii nominalizați la Superscrieri 2014

logo_nou_superscrieri.png

Superscrieri 2014

După două luni de la lansarea celei de-a patra ediții, competiția Premiile Superscrieri ajunge la unul dintre cele mai așteptate momente: anunțarea nominalizaților pentru fiecare dintre cele 5 categorii de concurs.

Fundația Friends For Friends, împreună cu juriul Superscrieri și cu patronul acestei ediții, BRD – Groupe Société Générale, invită toți căutătorii de povești bine scrise să citească cele 25 de lucrări din top - lista lucrărilor este publicată pe site-ul ffff.ro/superscrieri. Acestea au fost alese pentru a merge în etapa finală de jurizare dintr-un total ajuns la recordul de 395 de înscrieri. Primele felicitări merg către:

Andrei Crăciun, Anca Simina, Cristian Delcea,  Cristian Lupșa, Cătălin Gombos, Delia Marinescu, Egyed Ufó Zoltán, Gruia Bădescu, George Popescu, Ioana Călinescu, Ioana Cîrlig, Ioana Moldovan, Lina Vdovîi, Luiza Vasiliu, Laurențiu Diaconu-Colintineanu, Oana Sandu, Oana Moisil, Radu Ciorniciuc, Sintia Radu, Ștefan Mako, Tudor Vintiloiu, Victoria Stoiciu, Viorel Ilișoi, Vlad Odobescu, Vlad Ursulean.

Câștigătorii finali vor fi anunțați pe 26 noiembrie, în cadrul Galei de Premiere -  un eveniment în care FFFF își propune ca toți acești autori de non-ficțiune să își primească recunoașterea binemeritată pentru meseria pe care o îndeplinesc cu atâta responsabilitate și dedicație, în aceste vremuri tulburi pentru presa din România.

Mona Dîrțu, președintele juriului: "Superscrieri a început ca un concurs de non-ficţiune, dar s-a trezit repede în brațe cu o misiune pe care nimeni nu mai avea putere să și-o asume. Pâlcuri-pâlcuri de jurnaliști demoralizați, care-și pierduseră busola, sensul și încrederea în sine, au făcut din Superscrieri un soi de loc de reculegere, destinație, aspirație. A venit aici, ca într-un adăpost, generația nouă a unei bresle umilite, risipite, confuze. Îmi povestesc diverși jurnaliști că nu primesc cu lunile măcar un "bravo" pentru munca lor. Le e greu și lor, după cum le e greu și celor care ar trebui să le spună acel "bravo" - cu echipa înjumătățită și salarii întârziate, nu mai ești redactor șef, ești manager de criză. Superscrieri, cred eu, le-a dat jurnaliștilor mai mult decât un "bravo" - le-a dat recunoaștere publică, le-a spus că munca lor are sens și, mai ales, le-a arătat că nu sunt singuri."

Se vor oferi 17 premii: Superscrierea Anului în valoare de 1000 euro, Premiul Special al Juriului,  cinci premii I pentru fiecare categorie, în valoare de 500 de euro fiecare, precum și premiile II și III pentru fiecare categorie (reprezentate de produse oferite de susținătorii ediției).

 

Lansată în 2011, competiția Premiile Superscrieri își propune să încurajeze în România tipul de scriitură care dă câștigătorii de premii Pulitzer, prin stimularea unei clase de autori, editori și publisheri cu simț răspundere față de cititori. Superscrieri s-a dezvoltat în 2014 pe încă două direcții majore: Superscrierea Cititorilor, ediția a doua susținută de Orange România și programul Bursele Superscrieri, realizat împreună cu Avon România.  

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri 2014, explorați http://ffff.ro/superscrieri/