Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pictorul Ștefan Câlția și Ana Wagner lansează albumul ”Grădina dintre ape”

Cartea – obiect se va lansa publicului pe data de 28 noiembrie 2013, la showroomul Wagner Maison de la Porcelaine, în parteneriat cu Galeria Posibilă, de la ora 19.00.

Albumul, un obiect de artă în sine, este realizat în condiții grafice și de execuție extraordinare și apare în două ediții – una îmbrăcată în hirtie si matase iar cealaltă îmbrăcată în mătase și cu un insert din porțelan pictat manual.

Conținutul Albumului “Grădina dintre ape” reflectă fotografii ale unei colecții de porţelanuri pictate manual şi desene care descriu armonia redescoperită într-un fragment de natura, recent lansată de cei doi artiști.

Este un spaţiu populat cu îngeri, cu plante a căror delicateţe este minuţios conturată şi creaturi închipuite pe porţelan de Ştefan Câlţia, cunoscut pentru atenţia şi dragostea de natura şi de Ana Wagner, artistă cunoscută în special prin pictura pe porţelan.

“Grădina dintre ape” a apărut pe parcursul a mai bine de un an de colaborare dintre Ştefan Câlţia şi Ana Wagner. Fiecare a transpus pe suportul nobil al porţelanului trăirile cele mai intime ce ţin de descoperirea sau redescoperirea unor detalii din natură, din universurile personale.

 

Albumul apare sub sigla Baroque Books&Arts şi este finanţat de BRD - Groupe Société Générale.

Aceasta este a doua colaborare de acest tip dintre cei doi artiști. In anii 2009 și 2010, atelierul Wagner a avut inițiativa unui eveniment al cărui protagonist a fost pictorul Ştefan Câlția.  Ana Wagner l-a invitat special  pe maestru în atelierul său. Această colaborare s-a concretizat printr-o expoziție de porțelan pictat manual semnată Ştefan Câlția şi intitulată «Cești cu plante de pe deal». Vernisajul a avut loc la galeria Posibilă din București. Pentru Ştefan Câlția, invitația primită din partea Wagner Arte Frumoase și Povesti a însemnat inedită provocare de a crea o colecție de 100 de obiecte unicat din porțelan pictat. Evenimentul a făcut  parte dintr-un proiect prin care atelierul Wagner Arte își propune să invite periodic câte un artist sau designer de renume din România, acesta urmând să conceapă o colecție inedită de porțelan pictat manual.  Este o practică întâlnită și la marile manufacturi europene de porțelan. 

Wagner Maison de la Porcelaine: str. Dr. Staicovici 19 sector 5 Bucuresti.