Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Compania Passe-Partout Dan Puric vă invită la un spectacol – reverie: FANTASMAGORIA

fantasmagoria_-_afis.jpg

Compania Passe-Partout Dan Puric vă invită la FANTASMAGORIA

În prag de iarnă – pe 28 noiembrie 2013, când, ceața, gerul și zăpada vă dau târcoale, iar Sărbătorile se apropie, Compania Passe-Partout Dan Puric vă invită pe cei mari și pe cei mici la o piesă stranie şi fascinantă, la graniţa dintre pantomimă şi circ, realitate și poveste, pentru a striga împreună “Totuși viața e frumoasă!”.

Piesa de pantomimă FANTASMAGORIA este un spectacol-reverie în care cei patru actori – Nadejda Dimitriu, Vadim Rusu, Petre Voicu şi Petru Ciobanu, te fac să crezi că ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, în care Ileana Cosânzeana e stăpână aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol. O poveste care seamănă cu un film rusesc, cu nostalgii şi troiene, ingenios îndulcită cu năzdrăvănii româneşti. Deschide porţile către o lume ce prezintă o privelişte fantastică spre sufletul nostru.

Este o piesă fără vorbe, dar cu lacrimi de râs şi de plâns. Fără decor, susţinut doar de mişcările trupurilor în coregrafia Nadejdei Dimitriu, de luminile reflectoarelor şi de fundalul sonor selectat de Vadim Rusu şi Ilina Pepine, spectacolul “este o feerie în care bucuria actorilor îi gâdilă pe spectatori, pentru ca, după spectacol, toţi să fredoneze aceeaşi dispoziţie: la, la, la” şi să strige în gura mare “Totuşi viaţa e frumoasă!”, spune Vadim Rusu, regizorul spectacolului. 

Personajele din FANTASMAGORIA nu au nume, dar au culoare, candoare, expresie în mişcare, o imaginaţie zburdalnică care fac ca limitele dintre spațiu și timp să se dizolve.

Spectacolul ‘FANTASMAGORIA’ a primit premiul pentru ‘Cel mai bun spectacol’ la Festivalul Internațional ‘Panphys’, Skopje - Macedonia (2011).

Biletele au fost puse în vânzare la Casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani. Spectacolul se joacă în Sala Rapsodia (Str. Lipscani, 53) de la ora 19:30. Durata este de o oră și 10 minute. Prețul unui bilet este de 30/ 25 de lei, iar cel pentru studenți și pensionari este de 20 de lei.  Pentru rezervări, puteți suna la 021 315 89 80 sau la 0761 319 819.