Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Capra cu trei iezi și Dănila Prepeleac prind viață pe scena Grand Cinema Digiplex

capra_cu_trei_iezi_1.jpg

Capra cu trei iezi

Teatrul de Animație Țăndărică va pune în scenă piesele Capra cu trei iezi și Dănilă Prepeleac în cadrul stagiunii de teatru pentru copii la Grand Cinema Digiplex, în zilele de sâmbătă, 30 noiembrie și duminică, 1 decembrie, de la ora 11:00. Învățămintele lui Ion Creangă se regăsesc din plin în aceste două piese, alături de frumusețea și farmecul folclorului românesc.

Într-o atmosferă destinsă și amuzantă, piesa Capra cu trei iezi (30 noiembrie) îi învață pe copii ce pățesc cei care nu își ascultă părinții. Firul poveștii este antrenant și ușor de urmărit, menținându-le treaz interesul copiilor. Păpușile care dau viață personajelor, spațiul creat și muzica amintesc de Humuleștiul lui Ion Creangă. Costumele populare, muzica din folclor și vocabularul arhaic creează decorul pentru punerea în scenă a unei piese cu puternice trăsături folcloristice.

Spectacolul este regizat de Gabriel Apostol, scenografia este asigurată de Cristina Pepino, iar muzica este preluată din folclor de către Dan Bălan. Distribuția este compusă din Ioana Chelaru Popovici, Cristian Mitescu, Liliana Gavrilescu, Mariana Zaharia, Marin Fagu.

Dănilă Prepeleac (1 noiembrie) este cea de-a doua piesă ce va fi pusă în scenă la Grand Cinema Digiplex în acest weekend. Spectacolul se adresează atât celor mici, cât și celor mari. Cu o imagine a unei lumi ”pe dos”, Dănilă Prepeleac prezintă povestea unui personaj problematic, care nu învață din propriile greșeli și ajunge să le facă rău oamenilor, din ignoranță. Ion Creangă surprinde în această piesă tipologii remarcabile într-un stil jovial și ironic, scoțând la suprafață natura umană a universului rural.

Ioan Brancu este regizorul acestei piese, scenografia este asigurată de Marian Sandu, iar muzica este compusă de Dan Bălan. Din distribuție fac parte Eugenia Barbu, Ilona Hrestic, George Simian, Marin Fagu, Ioan Brancu, George Năstase.

Alături de Capra cu trei iezi și Dănilă Prepeleac, în următoarea perioadă Teatrul de Animație Țăndărică va pune în scenă la Grand Cinema Digiplex următoarele spectacole: Păcală, pe 7 decembrie, Punguța cu doi bani, pe 21 decembrie și, în data de 22 decembrie, Albă ca Zăpada