Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asociația Casiopeea transformă promisiunile în fapte

Joi, 28 noiembrie 2013, ora 13:00, în cadrul Muzeului Țăranului Român, sala Horia Bernea, Asociația Casiopeea a organizat ceremonia de înmânare proteze mamare, eveniment ce a marcat încă un an de proiecte de succes în bătălia cu o boală nemiloasă, care afectează sute de mii de femei în fiecare an, cancerul de sân.

Marșul și Crosul Casiopeea împotriva cancerului la sân este cel mai important eveniment anual organizat de către Asociația Casiopeea, în cadrul căruia se întâlnesc toate forțele implicate în această cauză caritabilă. Cei aproape 3000 de participanți de la crosul din acest an au contribuit la strângerea de fonduri pentru achiziționarea protezelor mamare ce au fost oferite în cadrul evenimentului de ieri.

Alături de principalii sponsori și parteneri, GDF SUEZ Energy România, VEOLIA ENVIRONNEMENT, Decathlon Romania, Renault, GSK, LAFARGE, Banca Italo Romena, Michelin, Arta Grafica, Carrefour, Hellenic Coca Cola, Groupama Asigurări, Cora, ERKA Synergy Communication și al partenerului de prevenție – Clinicile Anima, Asociatia Casiopeea și-a arătat sprijinul față de femeile care se luptă și înving această boală, oferindu-le 300 de proteze mamare externe. Ajutorul direct pe care l-au primit aceste femei este cea mai eficientă cale de a transforma o poveste tristă într-una cu final fericit. Beneficiarii acestor donații nu sunt doar femeile afectate de această boala, ci și familiile lor și întreaga societate.

În afara efectelor fizice pe care o operație de mastectomie le are asupra unei femei, nici aspectul psihic nu poate fi ignorant, iar corecția estetică de care beneficiază reprezintă întoarcerea la o stare de normalitate și de bine pentru fiecare dintre femeile care au învins boala. Acestei cauze nobile i s-au alăturat și vedete precum Monica Davidescu, Medeea Marinescu, Florentina Opriș, Corina Ungureanu și Laura Badea pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește prevenția cancerului la san și pentru a marca un moment fericit în lupta cu această maladie.