Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Spectacolul "Un pic prea intim" la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov

irina_velcescu_dan_bordeianu_diana_roman.jpg

Irina Velcescu, Dan Bordeianu şi Diana Roman

Teatrul Nottara va participa la un important eveniment teatral al toamnei, ediţia a XXV-a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov. Reprezentaţia cu spectacolul Un pic prea intim de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, este programată în seara de 25 noiembrie a.c., ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov.

"Un pic prea intim" se ocupă cu atât de răspânditul derapaj moral pe care limba română îl sintetizează în expresia a călca strâmb. Un subiect din care comedia bulevardieră a scos cam tot ce se putea scoate. Iată, însă, că Rajiv Joseph reuşeşte să scoată mai mult, şi asta printr-un artificiu simplu: multiplică numărul derapajelor şi le adaugă efecte secundare consistente, de neignorat.

În comedia clasică, ulterior pasului greşit, protagonistul se alege, de obicei, cu o mică entorsă, lesne vindecabilă apoi prin uitare, ignorare, poate chiar asumare, sau, de ce nu, căinţă.

În piesa noastră, avem de-a face cu o veritabilă fractură! Protagonistul nu se mai recunoaşte pe sine însuşi, acţiunile lui frizează absurdul, şi, într-un final, ajunge să creadă că prima abatere, accidentul originar, l-a infectat cu un soi de virus infernal. Pe scurt, se simte corupt, incurabil, damnat.

Iar când singurul analgezic pare să fie poezia... veţi fi, cred, de acord că avem de-a face cu o piesă... epică!"

Cristi Juncu, regizorul spectacolului

 

Evenimentul teatral de la Braşov, singurul cu acest specific în România, este dedicat exclusiv dramaturgiei contemporane. Sunt invitate să participe cele mai importante spectacole cu astfel de texte (realizate în stagiunea ce precede festivalul), reprezentaţiile fiind însoţite de dezbateri teoretice, lansări de carte de gen şi alte evenimente care au drept scop aducerea în prim-plan a tot ceea ce înseamnă preocupări, tendinţe, problematici ale lumii contemporane, reflectate prin textul şi spectacolul de teatru.

Marţi, 25 Noiembrie 2014, ora 19:00

Sala Mare a Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov

UN PIC PREA INTIM de Rajiv Joseph

În româneşte de Bogdan Budeş

Distribuţia:

Tom – Andi Vasluianu

Jen – Cristina Florea

Maureen – Catrinel Dumitrescu

Becca – Diana Roman

Franny – Irina Velcescu

Seth – Dan Bordeianu

Regia şi ilustraţia muzicală: Cristi Juncu

Scenografia: Cosmin Ardeleanu

Coregrafia: Attila Bordàs

Durata spectacolului: 2h 15 min (cu pauză)

Data premierei: 21 septembrie 2013

Spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani!