Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Câștigătorii Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” – ediția a IV-a. 2013

În urma jurizării concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” au fost desemnați câștigătorii ediției a IV-a.

Festivitatea de premiere se va desfășura în librăria Librarium Sun Plaza din Sun Plaza Shopping Center (Etajul 1, Calea Văcăreşti 391, Piaţa Sudului, Sector 4, Bucureşti) începînd cu orele 18:30, sâmbătă, 14 Decembrie. La acest eveniment vor fi prezenți o parte din membrii juriului și lectorul atelierelor de creative writing, scriitorul A.R. Deleanu.

În acest cadru, se vor oferi premiile IDC, premiul revistei SemneBune, se va lectura din Antologia IDC 2013 și se vor prezenta primele două volume de poezie publicate în Colecția Incubatorul de Condeie la Editurii Karth. 

Poezie

Ionela-Mădălina GROSU

Florentina Diana CRÂSTA

Sînziana ȘIPOȘ

 

Proză scurtă

Petre Ioan CREȚU

Patricia Iulia IANCU

Marius Mihail GABOR

Oana Andreea TĂNASE

Daniel TUDOR

Roxana SOREA

Mihai Emilian LĂPĂDAT

Daniela Georgeta NEDELCU

 

Date statistice:

Total înscrieri în concurs IDC 2013: 145 (în scădere față de anul trecut)

Secțiunea Poezie: 76 înscrieri

Secțiunea Proză scurtă: 69 înscrieri

Vârstă medie: 31 ani (în creștere față de ediția precedentă)

Sex: majoritar feminin (peste două treimi: 108 femei/ 37 bărbați)

Demografic: București – 38 înscrieri; Național – 107 - cele mai reprezentative (Suceava – 10, Brașov – 8, Constanța – 7, Cluj – 5, Galați – 5)

La Atelierele de Creative writing, coordonate de scriitorul A.R. Deleanu, în perioada de înscriere în concurs s-au înregistrat 17 participanți.

Conceptul, planificarea acțiunilor și comunicarea publică sunt gestionate de către d’Avid Boutique, atelier de branding si comunicare vizuală. Fundația pentru Tineret DANUBIUS este organizația care a pus la dispoziție platforma desfășurării competiţiei.

Mai multe informații despre concurs sau atelierele pot fi accesate pe website-ul dedicat Concursului IDC, la adresa http://idc.adlittera.com .