Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


A fost lansat ghidul Cele mai frumoase sate din România, ediţia 2013

afis.jpg

Afis

A fost lansat la Muzeul Satului « Dimitrie Gusti » din București cea de-a doua ediție a ghidului turistic și cultural « Cele mai frumoase sate din România », precum și programul de activități pentru 2014 Satele – Comorile României.

Ediția 2013 a ghidului, revizuită, îmbunătățită și actualizată, prezintă cele mai frumoase sate din România, grupate pe județe, care constituie oferta de turism rural a României. Având acest instrument la îndemână, turiștii, români și străini, vor putea să descopere cu ușurință produsele tradiționale specifice unei regiuni din România, tradiții și obiceiuri unice, natura și peisajele sau o rețea de agroturism în plină dezvoltare. 

Apariția ghidului a fost posibilă datorită susținerii autorităților publice din România, a ambasadelor Franței, Elveției, Italiei, a Statului Israel și a Delegației Valonia-Bruxelles, a membrilor Asociației « Cele mai frumoase sate din România », a colaboratorilor, partenerilor și voluntarilor.

Delegația Valonia-Bruxelles a susținut încă de la început acest proiect. Delegatul Valoniei-Bruxelles, Benoit Rutten, prezent la lansarea ghidului, l-a felicitat pe Președintele Asociației « Cele mai frumoase sate din România », Nicolae Marghiol, pentru munca sa și a subliniat faptul că « satul românesc, este inima și plămânii României». Benoit Rutten și-a exprimat dorința ca « acest ghid să fie o referință și să devină un instrument indispensabil pentru cei care au învățat să iubească ceea ce nu se poate cumpăra ».

Ghidul va fi pus în vânzare începând cu această săptămână la Muzeul Satului din București și începând cu ianuarie 2014 într-o rețea de librării, care va fi anunțată pe site-ul www.satefrumoase.ro. Tot pe acest site, doritorii pot consulta versiunea online a ghidului.

Fotografii de la lansarea ghidului « Cele mai frumoase sate din România » sunt disponibile și pe pagina Facebook a Delegației Valonia-Bruxelles : facebook.com/DelegatiaValoniaBruxelles