Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sâmbăta aceasta aflăm Cine va fi următorul mare patiser?

Sâmbăta aceasta vom afla care dintre cei 10 patiseri profesionişti care participă la Qui sera le prochain grand pâtissier ? / Cine va fi următorul mare patiser?, difuzată de TV5MONDE va deveni următorul mare patiser francez.

În marea finală, ultimii doi chef vor realiza un bufet prestigios, care va fi prezentat în sala Second Empire din Grand Hotel De Paris, unde au loc cele mai importante evenimente culturale și artistice franțuzești. În România, programul se va încheia sâmbăta aceasta, 21 decembrie, de la ora 22.00, după ce a fost difuzat timp de patru săptămâni, cu subtitrare în limba română. Qui sera le prochain grand pâtissier ? – pagina ofocială a emisiunii, cu detalii la zi, fotografii din show și de la filmări + promo-ul emisiunii

Începând din 30 noiembrie, cei 10 participanți au fost pregătiţi, sprijiniţi, sfătuiţi, antrenaţi şi, în egală măsură, evaluaţi, de un juriu format din patru mari patiseri, renumiţi la nivel internaţional. Juraţii sunt: Christophe Michalak, Christophe Adam, Philippe Urraca, Pierre Marcolini.

Pe drumul formării noilor patiserilor, „jurații” i-au găzduit în patiseriile lor, din Paris sau din regiune, pentru a le împărtăși din experiența lor. De-a lungul emisiunii, concurenții și-au confruntat talentul, cunoștințele, creativitatea, dar și tehnicile personale.

Momentele cruciale ale emisiunii

Participanții au început să fie evaluați în locuri excepționale, cum ar fi:

• prestigioasa Ecole Ferrandi

• Castelul Chantilly

• Trianon Palace Versailles

Formarea alături de marii șefi patiseri din Paris și din regiune și locurile minunate în care a avut loc:

• Claire HETZLER (Restaurant Lasserre, Paris)

• Sebastien Bouillet (Boutique, Lyon)

• Jean-François Foucher (Boutique, Cherbourg)

• Laurent Jeannin (Le Bristol, Paris)

Turul Franței în materie de patiserie:

• La tourtière, la Agen

• La chantilly

• Le calisson d’Aix

• La tropézienne, la Saint-Tropez

Confruntarea noilor tendințe ale patiseriei:

Le snacking

• Le design pâtissier

• Le gâteau au mètre

• Le wedding cake

O emisiune despre prestigiu, talent şi pasiune, spun cei de la TV5 Monde, prezentată de Virginie Guilhaume. Și cum toată lumea știe că patiseria franceză este considerată a fi cea mai spectaculoasă din întreaga lume, mâine vom afla răspunsul la întrebarea: Cine va fi următorul mare patiser?

-------------------

TV5MONDE este una dintre principalele reţele mondiale de televiziune, prezente în 220 ţări şi teritorii, prin intermediul a nouă canale regionale distincte și a TiVi5Monde, un canal 100% tânăr, difuzat pe teritoriul american.

TV5MONDE Europa difuzează în fiecare an peste 300 de filme subtitrate, 1300 de ore de ficţiune, 2000 de ore de film documentar și reportaj și 19 emisiuni zilnice de știri şi cele mai bune emisiuni francofone, cu subtitrare.

Este singurul canal generalist francez care emite la nivel mondial. Are 10 canale francofone partenere (France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, ARTE France, RTBF.be, RTS, Radio-Canada și Télé-Québec), le CIRTEF și l'AEF. Este prezent în 235 millioane de cămine și 25.000 de hoteluri, în 55 de țări și difuzează programe cu caracter generalist produse în limba franceză şi subtitrate în șapte limbi (română, engleză, germană, spaniolă, olandeză și rusă).   

TV5 Monde este prezent și aici:

Internet: tv5monde.com,

mobil: m.tv5monde.com,

tablete, rețele sociale (Facebook, Twitter, Youtube, Dailymotion), web TV, video la cerere și catch-up: tv5mondeplus.com.

Site-ul televiziunii, tv5monde.com, înregistrează aproximativ 7 milioane de accesări lunare.