Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Consultant sau fermier?

RFI România organizează pe 9 mai o dezbatere cu participanții la cel mai mare eveniment anual al studenților agronomi, Agronomiada. 

Pornind de la programele pentru tinerii fermieri din cadrul noului Program Național de Dezvoltare Rurală, vom discuta împreună cu viitorii specialiști în agricultură despre noua Politică Agricolă Comună și despre așteptările pe care le au de la Comisia Europeană și Ministerul Agriculturii.  

Invitaţi 

  • Gabriel Gherghescu, realizator Viaţa Satului, TVR
  • Ovidiu Nahoi, realizator Money Chanel
  • Mariana MAIER, director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) din Cluj-Napoca.

Program: 

10-13 Atelier-dezbatere: 
"Lipsa specialiștilor în realizarea proiectelor reprezintă o reală problemă. Pot deveni studenții de azi specialiștii de mâine?" - Moderator Cătălin Lența, realizatorul emisiunii Rural la RFI România. 
Webdocumentar realizat de RFI România în cadrul proiectului RURAL.
13-14 Networking event  
La manifestare sunt așteptați să participe peste 200 de studenți de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Universitatea de Științe Agricole a Banatului „Regele Mihai I al României” Timişoara, Facultatea de Agricultură și Horticultură a Universităţii din Craiova, precum și de la universităţi din afara ţării.    

Eveniment realizat cu sprijinul Comisiei Europene, Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. 
Partener : Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Despre Agronomiada

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca va găzdui în perioada 8-10 mai 2015 a XXVII-a ediție a concursului profesional-științific și sportiv AGRONOMIADA.  „Agronomiada” este adresată studenţilor din universităţile agronomice din ţară şi este organizat anual, succesiv, de cele cinci centre universitare de profil din ţară (Bucursti, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova si Timişoara). Importanta manifestare studenţească cuprinde o competiţie la mai multe discipline profesionale din cadrul specializărilor agronomice, horticole, zootehnice şi medicină veterinară şi concursuri sportive. 

Despre RFI România

De peste de 24 de ani, RFI România difuzează programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii, acordând o atenţie specială actualităţii. Postul emite în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj. Alte 60 de posturi de radio din ţară preiau o parte din programe. În total, RFI România este ascultat zilnic de circa 300.000 de oameni în întreaga ţară. Pe web, pagina RFI România înregistrează în medie 120.000 de vizitatori unici. 

RSVP: https://www.facebook.com/events/393161830878194/