Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Culturii din Franța, Fleur Pellerin, despre Cannes și industria cinematografică francofonă

Ministrul Culturii din Franța, Fleur Pellerin, este invitata realizatorului Patrick Simonin din seara aceasta, la TV5MONDE, în cadrul emisiunii L’INVITÉ – SPÉCIAL CANNES, de la 19.30.

În fiecare seară, pe toată durata Festivalului de Film de la Cannes (13 – 24 mai), Patrick Simonin intervievează celebritățile ediției de anul acesta și află lucruri inedite despre starurile și oamenii care fac din Cannes unul dintre cele mai mari festivaluri dintotdeauna.

Ministrul Culturii din Franța, Fleur Pellerin, este invitata realizatorului Patrick Simonin

Invitații serii precedente au fost regizoarea Emmanuelle Bercot și tânărul actor Rod Paradot, care au vorbit despre La tête haute, filmul-șoc al regizoarei franceze, care a rulat în deschiderea Festivalului, în afara competiției. 

Regizoarea Emmanuelle Bercot și tânărul actor Rod Paradot

Regizat de Emmanuelle Bercot, La Tête haute îi are în distribuție pe Catherine Deneuve, Rod Paradot, Sara Forestier și Benoît Magimel.

Filmul urmăreşte experienţele lui Malony, un delincvent juvenil, de la vârsta de la 6 ani până la 18 ani, cu Catherine Deneuve în rolul unui judecător care încearcă să-l ajute.

La Tête haute a fost filmat în Nord-Pas de Calais, Rhône-Alpes şi Paris.

Emmanuelle Bercot este regizoare, scenaristă şi actriţă. Primul ei film, Clement, a participat în 2001 la Un Certain Regard. On My Way, tot cu Catherine Deneuve, a fost inclus în competiţia oficială a Festivalului de film de la Berlin 2013.

În România, La Tête haute va fi adus de Independnța Film, urmând a fi lansat la finalul lui 2015 – începutul lui 2016.

 

Emisiunea L’invité este difuzată la TV5MONDE în fiecare seară, de la 19.30, 21.55 și 00.45, de pe Croisette.