Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oferă zâmbete copiilor cu diabet și boli oncologice

tabara_yuppi_ok.jpg

Tabăra Yuppi
Tabăra Yuppi

Asociația Mișcare de Tabără Yuppi lansează din 15 iunie campania de strângere de fonduri prin SMS “Oferă Zâmbete copiilor cu diabet și boli oncologice”, în beneficiul copiilor care participă la taberele de recreere terapeutică organizate de asociație în vara acestui an.

Cei interesați pot sprijini această inițiativă donând 2 euro prin SMS la numărul 8835 (disponibil în rețelele Orange, Vodafone și Telekom România Mobile).

Această tabără oferă copiilor experiențe care le schimbă viața, spune președintele asociației și conducătorul de tabără Zsuzsa Laszlo, o afirmație care este confirmată și de Dr. Creţ Victoria, medic primar pediatru, specialist endocrinologie, genetică, diabetologie pediatrică, medic voluntar recrutant pentru Tabăra Yuppi în judeţul Cluj:

„Când, la întâlnirea de după tabără, la întrebarea mea: cum v-aţi simţit? mi s-a răspuns cu un „Uaauuu, super! mai vrem să mergem”, am înţeles tot ce trebuia: impactul asupra copiilor a fost extrem de pozitiv, şi-au îmbunătăţit percepţia asupra propriei lor persoane – au realizat că pot face orice, în mod conştient şi controlat, într-un cuvânt  au înţeles că sunt şi ei oameni normali!”

Sumele strânse prin această campanie vor fi utilizate în această vară pentru găzduirea copiilor în cele trei tabere organizate de asociație: Tabăra pentru Adolescenți cu Diabet care se va desfășura între 27 iunie - 4 iulie, Tabăra pentru Copii cu Diabet 25 iulie-1 august și Tabăra pentru Adolescenți cu Boli Oncologice 22 - 29 august.

Asociația Mișcare de Tabără YUPPI sprijină din 2011 copiii și tinerii cu boli cronice și familiile lor prin organizarea taberelor de vară gratuite, bazate pe o metodă inovativă preluată de la Fundația, actualmente parteneră – Bator Tabor, membră a Uniunii Taberelor Serious Fun Children's Network. 

Recreerea terapeutică sau terapia prin experiență oferă copiilor și tinerilor cu boli cronice posibilitatea redescoperirii și dezvoltării resurselor interioare și redobândirea încrederii de sine prin participarea cu succes la activităţi la care în mod normal nu au acces, din cauza temerilor personale, îngrijorării  părinţilor și din lipsa asistentei medicale specializate - echitație, muzică, cățărat în grădina de corzi, teatru, tir cu arcul, fotografie, canotaj, meșteșugărie.

Mai multe detalii pe www.yuppicamp.ro 

***

Suma alocată cauzei este de 2 Euro.
Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament.
În rețelele Orange și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost
reținut la achiziționarea creditului.
Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

 
 
Tags: