Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rezidențe artistice la Cluj-Napoca

În lunile iunie, iulie și august Centrul Național al Dansului București în parteneriat cu Asociația Colectiv A și Fabrica de Pensule Cluj-Napoca organizează trei rezidențe artistice în spațiul RAP din Fabrica de Pensule Cluj-Napoca.

Artiștii care vor dezvolta noi producții coregrafice sunt: Paul Dunca – în luna iunie, Andreea Novac – în luna iulie și Andreea David – în luna august. Ei vor fi însoțiți pe perioada rezidențelor de mentorii: Mihaela Michailov, Farid Fairuz și Mădălina Dan.

La finalul fiecărei rezidențe va avea loc o prezentare cu public la Fabrica de Pensule, iar la începutul lunii noiembrie Centrul Național al Dansului București va organiza un eveniment dedicat, în care artiștii își vor prezenta noile producții.

Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Alături de rezidențele artistice, la Fabrica de Pensule se vor desfășura și rezidențele de formare pentru producătorii de spectacole de dans contemporan pe care Centrul Național al Dansului București le organizează în lunile iunie - noiembrie.

La acest program, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, se pot înscrie tineri aflați la început de carieră, care doresc să dezvolte proiecte în domeniul dansului contemporan. 

Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.cndb.ro

574