Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tendințele secolului XXI, în septembrie, la TV5MONDE

TV5MONDE a pregătit pentru luna septembrie o selecție de programe conturate în jurul tendințelor socio-culturale francofone ale secolului XXI, de la documentare sau interviuri cu nume franceze iconice pentru moda mondială, precum Christian Dior, Louis Vuitton sau Paco Rabanne, trecând prin design sau industrie cosmetică, până la gastronomia specifică. Emisiunile sunt subtitrate în limba română.

Mai jos, o selecție a programelor acestei luni. Emisiunile sunt subtitrate în limba română.

DOCUMENTAR

TENDANCE XXI / TENDINȚE XXI

ÎN FIECARE VINERI, DE LA 20.10, ÎNCEPÎND DIN 11 SEPTEMBRIE

Dinamismul creației franceze din domeniile modei, artizanatului, designului, industriei cosmetice, bucătăriei... Tendance XXI pune în valoare priceperea care știe să se reinventeze pentru a rămâne în pas cu vremurile, chiar înaintea lor.

Comentariul: Viviane Blassel. 

 

 

DOCUMENTAR

#VERSIONFRANÇAISE / #VERSIUNEAFRANCEZĂ    

ÎN FIECARE DUMINICĂ, DE LA 21.00, ÎNCEPÂND DIN 13 SEPTEMBRIE

Modă, design, gastronomie, stil de viaţă… Toţi actorii din lumea bună se întâlnesc cu Katherina Marx, o ambasadoare pasionată de stilul franţuzesc. În centrul fiecărei emisiuni se află un invitat de marcă şi câteva reportaje prin care descoperim sau redescoperim Franţa, tinerii săi creatori, locurile rafinate şi moderne.

Prezentator: Katherina Marx. 

 

 

DOCUMENTAR – PORTRETE

CHRISTIAN DIOR, LE COUTURIER ET SON DOUBLE / CHRISTIAN DIOR, DESIGNERUL ȘI DUBLUL SĂU DESTIN

LUNI, 28 SEPTEMBRE, DE LA 13.30

1947. Contrar tuturor așteptărilor, în Franța distrusă după război, un tânăr designer își impune viziunea despre feminitate și eleganță în fața lumii întregi. Christian Dior devine repede un mit care va readuce noblețea și eleganța modei franceze. Acesta este portretul unui om al cărui destin a presupus o îmbinare nu foarte comodă a două fațete: designerul tăcut, chiar timid, pe de-o parte și ambasadorul modei pe scena mondială, de cealaltă parte. 

 

 

DOCUMENTAR – PORTRETE

MARC JACOBS ET LOUIS VUITTON / MARC JACOBS ȘI LOUIS VUITTON                                                                          

LUNI, 28 SEPTEMBRIE, DE LA 22.00

Între 1997 și 2013, fabricantul de marochinărie Louis Vuitton încredințează direcția artistică a mărcii sale firmei americane Marc Jacobs. O decizie care dă rezultate. Loïc Prigent propune o analiză a procesului creator din această perioadă și creionează portretul lui Marc Jacobs, inventatorul unui look grunge glamour și clasic.

Regia: Loïc Prigent (Franţa, 2007)

 

DOCUMENTAR – PORTRETE

PACO RABANNE, MODE RÉVOLUTIONNAIRE / PACO RABANNE, MODA REVOLUȚIONARĂ 

LUNI, 28 SEPTEMBRIE, DE LA 23.00

Suntem « la capătul lumii », « penn ar bed » în bretonă; acolo unde vezi înaintea ochilor imaginea unei naturi sălbatice și neatinse. Întâlnirea cu Paco Rabanne, creatorul mitic și mistic, în casa în care s-a retras, Portsall. Designerul ne vorbește despre munca sa și despre misterul din jurul numelui său.

Regia: Mutti Anthony, Marie-Martine Floriant (Franța, 2014)

 

Tags: