Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Superscrieri: Drumul generației noastre se lansează la Timișoara și Cluj

lansare_bucuresti_autori_carte_foto_ina_ionescu-1.jpg

Lansare București- Autori carte
Lansare București- Autori carte
Image source: 
Ana Ionescu

Fundația Friends For Friends, împreună cu BRD – Groupe Société Générale, lansează cartea Superscrieri: Drumul generației noastre, la hub-ul Ambasada din Timișoara, miercuri 28 octombrie și la librăria Cărturești (Iulius Mall), Cluj, vineri 30 octombrie.

Antologia cuprinde 24 de materiale de non-ficțiune, purtând semnătura a 22 de autori români și care reprezintă un best of al materialelor care au luat premiul I sau Superscrierea Anului între 2011 și 2014 la Premiile Superscrieri.

 

Ambele lansări sunt însoțite de o expoziție de ciorne ale autorilor prezenți în carte. 

  • Miercuri, 28 octombrie, orele 18:00 // Ambasada (sala Mare), Str. Anton Seiller, nr. 2, Timișoara 

  • Vineri, 30 octombrie, orele 18:00 // Cărturești Cluj, Str. Al. Vaida-Voievod, nr. 53 - 55, Iulius Mall, parter, Cluj Napoca

Superscrieri: Drumul generației noastre este gândită ca un gest de recunoaștere pentru autorii care au reușit în ultimii ani să aducă un nou standard de calitate și creativitate în zona jurnalismului narativ și a scrierilor de non-ficțiune din România.

Cartea este disponibilă în rețelele Cărturești și Humanitas, iar încasările de pe urma vânzării vor fi direcționate către un premiu special la următoarea ediție a Premiilor Superscrieri, în 2016. 

Cei 22 de autori prezenți în carte sunt: Attila Biro, Radu Ciorniciuc, Ioana Cîrlig, Andrei Crăciun, Cristian Delcea, Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, Iulian Enache, Lorena Lupu, Ștefan Mako, Mihnea Măruță, Teodora Neagu, Philip Ó Ceallaigh, Sintia Radu, Ani Sandu, Oana Sandu, Anca Simina, Elena Stancu, Vlad Stoicescu,Tea Teodorescu, Vlad Ursulean, Luiza Vasiliu, Lina Vdovîi. 

Schițele, ciornele și materialele care i-au inspirat în realizarea materialelor din carte sunt o mărturie a aplecării lor către subiectele pe care și le-au ales, a muncii asiduue pe care au dus-o, uneori timp de luni de zile, pentru a scoate la iveală, a demonstra, a explica sau a demitiza povești din realitate. Sunt ciornele fără de care Cartea Superscrieri nu ar fi existat și care vor fi expuse alături de ea, cu ocazia lansării.

Expoziția de ciorne este curatoriată de Alina Bucur (MNAC) și reprezintă o continuare a proiectului Ciorne2.0 – Cum devin ideile realitate?, realizat în 2013 de FFFF.

 #Despre Fundația Friends For Friends   
De 5 ani direcționează toate eforturile și energia să susțină creativitatea practică, dezvoltând proiecte și instrumente care să îi ajute pe oameni să își descopere potențialul creativ. Dintre cele mai cunoscute proiecte ale Fundația Friends For Friends : Creative Fitness Studio - gym de antrenare și dezvoltare a creativității prin exerciții și experiențe creative de grup, Biblioteca FFFF - peste 1600 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, expoziția Ciorne 2.0 - despre cum devin ideile realitate și, nu în ultimul rând, Superscrieri (Premiile Superscrieri, Bursele Superscrieri pe domenii de interes public și Cartea Superscrieri).

FFFF este o inițiativă a agenției de publicitate Friends/TBWA.
Găsiți mai multe informații pe www.ffff.ro și pe pagina de Facebook a Fundației Friends For Friends.