Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rituri și povești de toamnă la Fundația Calea Victoriei

 Fundația Calea Victoriei va invita sâmbata, 31 octombrie, între 15.00-17.00, la evenimentele gratuite tematice, petrecute în strada Popa Soare, nr. 40.

Evenimentele de Halloween sunt cu intrare liberă. Veniți la o seara de Halloween diferită și veți afla care este originea obiceiurilor stravechi din această noapte magică și care erau practicile și ritualurile prin care vechii celți atrăgeau abundența în lunile de recoltă și belșug. 
Sunt pregatite povești de spus la lumina misterioasă a lumânarilor, despre spirite, credințe și vrajitoare din alte vremuri. 

Toți cei care vor ajunge în seara de Halloween la Fundația Calea Victoriei vor primi din partea gazdelor, un voucher valoric de 50 de lei ce reprezintă un avans pentru urmatoarele cursuri ale Fundației Calea Victoriei.

Program:

15:00 – 16:00 

Mario Barangea, specialist în istoria ideilor și religiilor, va povesti despre cum a apărut de fapt aceasta celebră sărbătoare. 
Plecând de la riturile celtice pâna la sarbatoarea catolica a tuturor sfinților, Halloween este o sarbatoare a bogației recoltelor și a bunei dispoziții. 

Eduard Bucescu, lector în domeniul dezvoltarii personale, va vorbi despre asocierea dintre toamna și abundență, prosperitate. 

Toamna este cel mai propice sezon pentru a ne inventaria acumulările din timpul anului și a valorifica „bogațiile” ascunse din viața noastră.

Valentina Balașa Ario, creator de imagine, și Teodora Vărzaru, artist plastic, vor realiza un DEMO cu tema „Machiajul Gotic”. 
Veți găsi inspirație pentru machiajul potrivit pentru seara de Halloween, pentru a crea o apariție spectaculoasă și misterioasă. 

16:00 - 17:00

Ștefania Gubavu, psiholog, va dezvălui rolul terapeutic al poveștilor și imaginea controversată a vrajitoarelor, care sperie dar și fascinează. 
Veți putea să priviți vrajitoarea ca figura interioară a psihicului nostru și să explorați rostul ei în creșterea noastra interioară.

Cristian Vechiu, cercetător în domeniul studiilor religioase, va va introduce în lumea vrajilor și a ritualurilor din noaptea de Halloween. 
Se va vorbi despre simbolul nopții, despre lumea morților și despre așa-zisele vrăji făcute în miez de noapte cu ocazia acestei sarbatori. 

Anita Sterea, istoric,  va povesti cu mult umor și relaxare cum, pornind de la poveștile legate de celebrul Vlad Țepes, cum s-a ajuns la legenda contelui Dracula și a vampirilor misterioși, fermecatori dar înfricoșători din filmele americane.

Daca doriți să participați la unul din evenimentele Fundației Calea Victoriei de Halloween este necesar să trimiteți un email la contact@victoriei.ro cu numele vostru și evenimentul ales. Participarea este posibilă în limita locurilor disponibile.

***

Fundația Calea Victoriei este o instituție culturală independentă, care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale, pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învațarea cu placere – fara restricții, examene sau catedră.

Mai multe detalii pe www.victoriei.ro