Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnalistul RFI Mircea Oprea, câștigător al concursului Reporter și Blogger European

mircea_oprea.jpg

Mircea Oprea lucrează la RFI România din 2009
Mircea Oprea lucrează la RFI România din 2009
Image source: 
RFI Romania

Reprezentanța Comisiei Europene în România a anunțat rezultatele ediției din 2015 a concursului Reporter și Blogger European. Au fost premiați în total șase câștigători de la tot atâtea categorii diferite. La secțiunea ”presă audio”, juriul l-a desemnat câștigător pe jurnalistul RFI România Mircea Oprea.

Concursul anual Reporter și Blogger European, susținut de Reprezentanța Comisiei Europene în România, și-a desemnat câștigătorii ediției 2015. Jurnalistul RFI România Mircea Oprea se numără printre laureați. Juriul l-a desemnat câștigător al secțiunii ”presă audio” pentru cele trei materiale înscrise în concurs: ”Aproape de București, departe de civilizație. Drama unor copii și proiectul care le-ar putea da o șansă”, ”România, între “ţara mea de vis” şi “statul bădăranilor” ” și ”Ziua Europei, la metroul bucureştean”.

Iată lista completă a câștigătorilor:

Secțiunea 1, presă audio: Mircea Oprea - RFI

Secțiunea 3, presă scrisă/online: Martin Matei - Dilema Veche

Secțiunea 4, opinie/editorial: Liviu Iancu - EuroPunkt.ro

Secțiunea 5, reportaj/anchetă/interviu: Claudiu Zamfir – Hotnews

Secțiunea 6, blog: Călin Hera - calinhera.wordpress.com

Secțiunea 8, social media: Răzvan Cârcu

Secțiunile 2 (presă video) și 7 (galerie) nu au avut câștigători.

În total, s-au înscris 43 de autori, cu 186 de materiale, concurând la cele 8 secțiuni ale concursului.

Din juriu au făcut parte Cristian Ghinea – jurnalist și fost director al Centrului Român de Politici Europene (care însă nu a participat la jurizarea categoriei 3, presă scrisă/online, unde a fost înlocuit de jurnalistul Vlad Ilina), Răzvan Szabo și Roxana Morea din partea Reprezentanței Comisiei Europene, precum și Alina Jantea, expert contractat de Reprezentanță.

Scopul concursului este acela de a promova cei mai buni jurnaliști și bloggeri ce publică materiale pe teme de interes european.