Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Concert în expoziția EGAL. Artă și feminism în România modernă la MNAR

Vineri, 15 aprilie 2016, orele 19.30, Muzeul Național de Artă al României vă invită să participați la concertul susținut de Duo ViolinCello în cadrul expoziției "EGAL. Artă și feminism în România modernă" (parterul Galeriei Naționale). Cu această ocazie programul de vizitare a expoziției se va prelungi până la orele 21.00.

Recitalul propune un repertoriu ce aduce femeia în prim-plan: piese celebre interpretate de către femei sau în care femeia este figură centrală, cum ar fi: "Habanera", din opera ,,Carmen” – Georges Bizet, "La vie en rose" – Edith Piaf, "Până când nu te iubeam" – Anton Pann/ în stilul Mariei Tănase etc.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări prealabile prin e-mail la [email protected] sau la telefon 021 314 81 19.

Intrarea este liberă.

Numărul de locuri este limitat.

Vă rugăm să vă prezentați cu cel puțin 15 minute înainte de începerea concertului.

***

Expoziția "Egal. Artă și feminism în România modernă" propune o lectură nouă şi complexă a artei feminine. Expoziţia reuneşte piese semnate de 21 de artiste, printre care Cecilia Cuţescu-Storck, Nina Arbore, Nadia Bulighin, Maria Ciurdea Steurer, Irina Codreanu, Miliţa Petraşcu, Merica Râmniceanu, Magdalena Rădulescu etc.

Invitând la abandonarea oricăror prejudecăţi, demersul expoziţional este o incursiune spectaculoasă şi revelatoare în universul necunoscut al unor creatoare al căror parcurs artistic este strâns legat de mişcarea feministă.

Expoziția mai poate fi vizitată până pe 17 aprilie inclusiv.

Duo ViolinCello este o formație camerală înființată în anul 2013 și are în componența sa două studente ale Universității Naționale de Muzică din București : Elena Albu – vioară și Camelia Iancu - violoncel.

Repertoriul duo-ului instrumental cuprinde piese din epoca barocă, arii din opere muzicale celebre, muzică de divertisment, tango-uri, valsuri, coveruri pop, pop-rock si jazz, muzică tradițională. De la înființare și până în prezent, formația camerală a susținut recitaluri în cadrul Festivalului ,,Muzică clasică la metrou”- ediția 2013, în cadrul mai multor expoziții de artă și lansări de cărți.