Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noutățile lunii aprilie la Fundația Calea Victoriei

Primăvara și-a intrat cu totul în drepturi și acum este momentul ideal pentru a începe proiecte și a explora noi domenii de cunoaștere. Fundația Calea Victoriei vă invită în luna aprilie la o serie de cursuri relaxante și evenimente savuroase despre antropologie, istoria monarhiei, dezvoltare personală, magie si civilizaţie japoneză.

Fundația Calea Victoriei vă așteaptă să aflați mai multe despre Tarot și Lumea simbolurilor cu funcție terapeutică şi să vă completați cunoştinţele pe acest subiect ascultându-l pe lectorul Georges Colleuil, scriitor şi cercetător francez renumit. Veți descoperi că Tarotul poate funcţiona ca metodă de terapie şi instrument ce poate înlesni autovindecarea. Fundația Calea Victoriei vă asteaptă la acest eveniment luni, 18 aprilie, la 19.00.

Dacă vă pasionează antropologia, la conferinţa Excepţionalismul Românesc, ȋn 13 aprilie, ora 19.00, antropologul Vintilă Mihăilescu discută despre clişee mai mult sau mai puţin justificate despre cum sunt românii sau cât de diferiți sunt față de alte popoare. Această conferință va analiza originile şi utilizările excepţionalismului românesc, de la începuturile modernităţii si până în prezent.

De asemenea, puteți pătrunde ȋntr-o lume plină de armonie la evenimentul Ceremonia Japoneză a Ceaiului, în 16 aprilie, ora 11.00, la Grand Hotel Continental. Dincolo de frumuseţea kimonourilor, de graţia şi perfecţiunea mişcărilor, de gustul delicat al ceaiului verde, de prospeţimea arajamenului floral, dincolo de “aerul” complet japonez, Chanoyū ascunde o practică meditativă extrem de rafinată de care te poți bucura.

Vreți să cunoașteți mai multe despre una dintre cele mai fascinante perioade din istoria Europei?

Atunci sunteți aşteptați la cursul Magie și filozofie în Renaștere, unde veți afla care erau activitățile intelectuale și ideile apărute în această perioadă de înflorire culturală. Împreună cu Cristian Vechiu, veți înțelege legătura dintre spiritualitate și filozofie în perioada Renașterii și vei descoperi misterele și neliniștile acelei epoci.

Nu uitați să vă ȋnscrieți din vreme la noul curs propus de istoricul Anita Sterea, despre Istoria Monarhiei. Cele patru întâlniri, ce vor ȋncepe ȋn 21 aprilie, sunt dedicate Regelui Carol I, Regelui Ferdinand, Regelui Carol al II-lea şi Regelui Mihai. Veți călători în trecutul apropiat și veți înțelege care a fost rolul regalității ȋn dezvoltarea socială şi culturală a ţării, precum şi schimbarile benefice în mentalitatea noastră, care au intervenit în acest răstimp.

La final de lună, în 26 aprilie, ora 19.00, aveți ȋntâlnire cu Cristian Ezri, specialistul în comunicare și dezvoltare care vă va iniția în Arta negocierii: Cum să obții ceea ce îți dorești. Aflați cum trebuie să vă pregătiți pentru o negociere, care sunt strategiile prin care să ajungeți la rezultatul dorit şi cum le puteți adapta propriilor voastre nevoi.

Găseşti programul complet al cursurilor din luna aprilie accesând: www.victoriei.ro.

Înscrieri la contact@victoriei.ro.

***

Fundația Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii culturale și de dezvoltare personală. Misiunea Fundației Calea Victoriei este să inspire tinerii și adulții prin arte și științe umaniste, abordate într-o manieră interactivă.