Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


A început reexpertizarea Teatrului Nottara

ion_bogdan_lefter_marinela_tepus-1.jpg

Ioan Bogdan Lefter și Marinela Țepuș
Ioan Bogdan Lefter și Marinela Țepuș

Teatrul Nottara a dat prima veste bună după suspendarea spectacolelor din sediul din Bulevardul Magheru: pe 4 aprilie 2016 a început reexpertizarea clădirii în care se află cele două săli, ceea ce înseamnă startul demersurilor pentru consolidarea clădirii şi revenirea „acasă” a instituţiei de cultură.

Specialiştii sunt optimişti.

Anunţul a fost făcut în cadrul ediţiei din 14 aprilie a Cafenelei Critice, un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate, unde Teatrul Nottara a prezentat, la invitaţia domnului Ion Bogdan Lefter, fragmente din spectacolul Trei nopţi cu Madox de Matei Vişniec (regia: Mihai Lungeanu, scenografia: Luana Drăgoiescu).

Domnul Paul Ioan, inginerul care conduce echipa de experţi care evaluează clădirea, a participat la discuţie şi a declarat că până acum au fost expertizate aproximativ 30% dintre apartamente, iar lucrurile pe care le-a găsit îl face să fie optimist, existând şansa ca imobilul să nu fie încadrat în gradul I de risc seismic. Acesta a precizat însă că nu poate da un verdict categoric până când nu se finalizează expertiza, proces care va dura aproximativ 60 de zile.

La dezbatere a fost prezent şi domnul Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice, în al cărui mandat a fost introdus conceptul de „bulină roşie”. Acesta a spus că a gândit bulina drept o modalitate de atenţionare a faptului că un imobil are probleme care trebuie avute în vedere şi nu şi-a imaginat că va deveni un instrument care va provoca isterie şi va servi celor cu interese imobiliare.

Tot în cadrul acestei întâlniri Marinela Ţepuş, Managerul Teatrului Nottara, a mai făcut un anunţ în premieră: spectacolul Trei nopţi cu Madox de Matei Vişniec se va juca de acum înainte, o dată pe lună, la Club A, locul care găzduieşte şi Cafeneaua Critică.

Acesta este cel de-al zecelea loc în care joacă în prezent Teatrul Nottara, după: Palatul Cotroceni, Cercul Militar Naţional, Institutul Balassi, Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul Bulandra, Teatrul de Artă, Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City şi Colegiul Naţional Mihai Viteazul.