Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noutățile lunii mai la Fundația Calea Victoriei

Fiți activi și veniți în luna mai la Fundația Calea Victoriei să aflați cum a evoluat idea de cuplu în Europa, să decoperiți cum filozofia vă poate influența viața în bine, să explorați universul psihologiei, să înțelegeți tainele istoriei astrologiei, să vă bucurați de frumusețea și de simplitatea culturii japoneze și să vă exersați abilitățile de comunicare prin teatru.

Iată noutățile tentante ale lunii mai:

•    Marți, 3 mai, ora 19.00 - FILOZOFIA: Exercițiu pentru o viață cu sens
Dacă sunteți pasionați de conversațiile inteligente și de ideile marilor gânditori, Fundația Calea Victoriei vă invită să participați la acest curs unde, împreună cu Mario Barangea, veți descoperi importanța și frumusețea filozofiei din mai multe perspective: ca artă, ca terapie, ca pedagogie și ca metodă de autocunoaștere.

•    Miercuri, 11 mai, ora 19.00 - O ISTORIE A CUPLULUI: Dragoste, căsătorie și aventură
Un curs seducător susținut de istoricul Monica Neațu, care va povesti despre jocurile amoroase, iubire, seducție și despre cuplurile celebre. Veți fi surprinși să aflați că multe dintre obiceiurile contemporane au o istorie lungă, că amorurile romantice nu au fost aşa cum ni le imaginăm noi şi că ideea de cuplu este în permanentă transformare.

•    Joi, 12 mai, ora 19.00 - Introducere în PSIHOLOGIA INCONȘTIENTULUI
Pe parcursul atelierul veți descoperi impactul pe care psihologia inconștientului îl are în modul în care ne percepem și vei înțelege importanţa emoţiilor, a comunicării și a conștientizării dorinţelor reprimate. Psihoterapeutul Ștefania Gubavu vă va ajuta să înțelegeți căile de explorare și de valorificare a inconștientului.

•    Joi, 19 mai, ora 19.00 - Introducere în Astrologie: Antichitate, Renaștere și Modernitate
Încă din Antichitate oamenii au fost fascinați de lumea celestă și au încercat să descifreze misterul vieții cu ajutorul corpurilor cerești. Cercetătorul Cristian Vechiu, pasionat de istoria ideilor şi spiritualitate, vă propune să lasați în urmă prejudecățile asociate adesea astrologiei și să înțelegeți cum a fost ea imaginată și teoretizată, din Antichitate până în prezent.

•    Miercuri, 25 mai, ora 19.00 - Cultura japoneză: între tradiție și modernitate
Samurai, gheişe, călugări zen şi temple pe de o parte, Hello Kitty, Mario, j-rock şi anime pe de altă parte – unde începe şi unde se termină cultura fascinantă a Japoniei? Împreună cu Alice Teodorescu, cercetător pasionat de lumea niponă, vei pătrunde în fermecătorul univers japonez și îi vei înțelege paradoxurile.

•    Luni, 30 mai, ora 19.00 - Atelier de teatru : Improvizație pe text la prima vedere
Fundația Calea Victoriei vă invită să descoperiți experiențe noi la acest atelier de teatru, unde buna dispoziție, jocul și relaxarea sunt regulile de bază. Actrița Smaranda Caragea  vă ajuta să înfruntați timiditatea, să vă exprimați liber și să câștigați încredere în voi. La acest atelier vă antrenați și dezvoltați capacitatea introspectivă, analiza, creativitatea, imaginația, spiritul intuitiv și comunicarea.

Pentru înscrieri: contact@victoriei.ro

Fundația Calea Victoriei vă invită să participați la atelierele sale incitante, pe parcursul cărora veți putea stabili un dialog viu și creativ, atât cu lectorii inteligenți și simpatici, cât și cu ceilalți cursanți.