Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Centrul Național al Dansului București organizează întâlniri și șantier performativ pentru mobilarea curții Centrului

curte_cndb.jpg

Curtea CNDB
Curtea CNDB
Image source: 
cndb.ro

Între 31 mai și 5 iunie, CNDB organizează întâlniri din care se vor naște ideile pentru șantierul performativ organizat între 6 și 12 iunie cu scopul de a amenaja curtea Centrului.

Centrul Național al Dansului București anunță cu bucurie organizarea unei colecte de materiale reciclabile, dar și a unor întâlniri cu membri ai comunității de dans contemporan, arhitecți, designeri, scenografi și prieteni ai Centrului, în intervalul 30 mai - 5 iunie, cu scopul de a amenaja curtea Sălii Stere Popescu, din Bulevardul Mărășești 80-82, în cadrul unui șantier performativ programat între 6 și 12 iunie și organizat de coregrafa, performera și arhitecta Andreea David.

În cadrul acestui proiect colectiv se vor folosi materialele strânse cu ajutorul comunității ReciclareCreativă.ro pentru a crea obiectele care vor decora de acum încolo curtea Centrului.

CNDB invită la întâlniri pe oricine își dorește să vină cu idei de amenajare, de design de mobilier sau de peisaj pentru acest eveniment, de la oamenii din comunitatea dansului contemporan la prietenii instituției, arhitecți, designeri și meșteri în detalii.

CNDB lansează acest apel cu ocazia Romanian Design Week, cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România, care are loc în perioada 20 mai – 5 iunie. Întâlnirile sus-menționate fac parte din programul Romanian Design Week, ca eveniment colateral.

La inițiativa Andreei David, performeră și protagonistă în mai multe spectacole prezentate la Centrul Național al Dansului, dar și arhitectă, propunem construcția în șantier deschis, de-a lungul a două săptămâni, a mobilierului de grădină, a scaunelor, fotoliilor, canapelelor și oricărui obiect de mobilier oricât de fantezist pe care v-ar plăcea să-l vedeți în spațiul din Bulevardul Mărășești, nr. 80 - 82.

Dacă din brainstorming-ul inițial s-au născut variante precum construirea unei mini-piscine în curtea CNDB și „înverzirea” ei cu copaci, plante, iedere și liane, de la voi sunt așteptate și alte idei, mai simple sau mai extravagante, după gust.

De asemenea, dacă vă prisosesc anumite obiecte de mobilier și v-ar plăcea să le oferiți șansa unui rol principal la Centrul Dansului, sunteți rugați să scrieți, la adresa maria.mora@cndb.ro.

Prima întâlnire de familiarizare cu spațiul, care va include și discuții legate de posibilitățile de amenajare a curții, va avea loc marți, 31 mai, de la ora 18.30, la Sala Stere Popescu din Bulevardul Mărășești, nr. 80 - 82.

La întâlnire și-au anunțat deja prezența atât Andreea David, cât și oamenii de la Reciclare Creativă (un proiect al organizației D'Avent), Alexandra Stoica de la Calup, arhitectul Vlad Stoica și urbanista Cristina Zlota de la Wolfhouse Productions, arhitectul și artistul Justin Baroncea, Anca Cioarec și Brândușa Tudor de la Stardust Architects.

Pe lângă o foarte bună ocazie de a cunoaște echipa CNDB, întâlnirea reprezintă un prilej de a stabili ce nevoi de amenajare există, de potențiale funcțiuni noi (bucătărie de vară, locuri de stat, mini-piscină etc.), dar și de a afla ce-și dorește publicul de la un spațiu de spectacole. De asemenea, colaborarea la șantierul performativ este o șansă minunată de a vă împrieteni prin muncă.

Pentru orice nelămuriri, vă puteți adresa Mariei Mora, email: maria.mora@cndb.ro.

Programul săptămânii de întâlniri și colectare este următorul:

Strângerea de materiale reciclabile și obiecte de mobilier: zilnic între 31 mai și 5 iunie, între 17.00 și 21.30.

Întâlniri cu oameni din comunitatea dansului contemporan, arhitecți, designeri și prieteni ai Centrului: marți, 31 mai; joi, 2 iunie; sâmbătă, 3 iunie și duminică, 4 iunie, între 18.30 și 21.30.

 

Parteneri media: RFI România, AGERPRES, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Metropotam, Pipa Păcii, Zelist, Art Out, Graphic Front