Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Peste 3000 de bucureșteni mari și mici au sărbătorit în avans Ziua Copilului alături de ARCUB

cismigiul_copiilor_2016-1.jpg

Cișmigiul Copiilor 2016
Cișmigiul Copiilor 2016

Copiii au răspuns chemării la joacă, în Cișmigiul Copiilor și Humuleștiul Copiilor
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București a continuat și în 2016 tradiția de a inaugura sezonul estival pentru copii, cu distracție, jocuri, concerte și veselie în aer liber.

Peste 3000 de participanți de toate vârstele au răspuns invitației de a transforma Parcul Cișmigiu într-un teren de joacă uriaș, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Cea de-a 15-a ediție a manifestării a marcat candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Astfel, Cișmigiul Copiilor a fost conectat cu zonele periferice ale Capitalei, prin Humuleștiul Copiilor, eveniment conex care le-a adus și copiilor din zona Rahova-Ferentari bucuria verii.  

„Cișmigiul Copiilor este pentru noi un proiect de suflet. E primul eveniment pe care l-am făcut la ARCUB, în urmă cu 15 ani. Ne-am bucurat să vedem, de la an la an, tot mai mulți copii și părinți în parc. Copiii care veneau la primele ediții sunt deja adolescenți acum. Ei vor fi tinerii creativi ai anului 2021, atunci când ne dorim ca Bucureștiul să fie Capitală Europeană a Culturii.” (Mihaela Păun, Director ARCUB).

Participanții au fost întâmpinați de simpaticele personaje Cartoon Network, Gumball și Darwin, pe care cei mici i-au recunoscut din serialul animat „Uimitoarea lume a lui Gumball". Aleile din parcurile Cișmigiu și Humulești au răsunat de bucurie și entuziasm, iar copiii prezenți au avut de ales între activități antrenante, spectacole, ateliere creative sau spații de joacă.

Cișmigiul copiilor 2016

Cetatea din Cișmigiu a fost locul în care teatrul a captivat atenția tuturor celor prezenți, indiferent de vârstă. Ferma animalelor a stârnit uimirea copiilor, cu găinile de mătase și căprițele care au creat o atmosferă ruptă de cotidian.

Corul de copii Alegretto și Ansamblul Andantino au însuflețit scena principală, iar magicienii din Foișorul Magic au stârnit uimire și aplauze.

Aventura s-a simțit din plin la Corabia Piraților, unde reprizele antrenante de joacă au fost rasplătite cu figurinele din baloane, oferite chiar de un pirat  

Creațiile colorate ale celor mici au decorat Aleea Desenului, iar caricaturiștii de pe Podul Artelor au dat alt chip micilor participanți la eveniment. Toți copiii au primit măști, baghete de prințese și coronițe din partea ARCUB, iar echipa București 2021 i-a fotografiat împreună cu părinții lor. Atmosfera de pe scenă a fost întreținută pe tot parcursul zilei de George, iar Sore și Lidia Buble au cântat alături de părinții și copiii care au sărbătorit venirea verii în cele două parcuri.

Mai multe detalii pe: www.arcub.ro, pe pagina de Facebook și Twitter.   
Puteți descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului de muzică alternativă Sound & Vision, al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival Internaţional de Jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică, Bucharest Music Film Festival și al Festivalului Internațional al Luminii Spotlight on Bucharest.

Parteneri media: RFI România, Media Trust
Parteneri media online: hotnews.ro, metropotam.ro, orasulm.eu, gokid.ro, suntpitic.ro, calendarulcopiilor.ro, mamicidepitici.ro, mamicaurbana.ro