Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Întâlnire-eveniment cu Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, pe tema „Unde se opreşte toleranţa şi începe intolerabilul?”

Joi, 2 iunie 2016 a avut loc cea de-a VI-a ediţie a conferinţei „Dialoguri Necesare”, la Hotel Crown Plaza Bucureşti, o întâlnire - eveniment cu Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, pe tema „Unde se opreşte toleranţa şi începe intolerabilul?”, organizată de revista CARIERE.

La eveniment au fost prezenţi peste 200 de top şi middle manageri, specialişti, intelectuali, liberi profesionişti şi antreprenori.

Andrei  Pleșu și Gabriel Liiceanu au pus în discuție necesitatea toleranței, dar și limitele și formele nocive ale acesteia. Cei doi filosofi și scriitori au declarat că este nevoie de toleranță pentru că suntem imperfecți și pentru că „fiecare dintre noi știe un tip de adevăr” și „fiecare e sigur de adevărul lui”.

„Trăim în dezacord pentru că nu suntem în posesia unui adevăr universal. Fiecare are adevărul lui, modul lui de a percepe lumea și din acest dezacord se poate ajunge la un conflict care poate fi evitat printr-o prealabilă toleranță”, a declarat Gabriel Liiceanu.

În cadrul secțiunii de întrebări și răspunsuri cei doi gânditori au fost întrebați despre relațiile de putere și intoleranță în mediul corporativ.

„Toleranța nu e un drept, ci o obligație a celui puternic”, a declarat Andrei Pleșu la conferința „Dialoguri Necesare”. Acesta a adăugat că un adevărat  șef este cel căruia nu-i place această postură, pentru că altfel riscă să devină un conducător care abuzează de puterea lui.

Gabriel Liiceanu crede că, în principiu, în interiorul corporațiilor, problema puterii și a intoleranței nu ar trebui să se pună, în condițiile în care există legi ale muncii și reguli interne care îngrădesc puterea unui șef.

Printre temele abordate în cadrul discuției s-au mai aflat corectitudinea politică și discriminarea pozitivă, care subminează meritul și competiția, noua pedagogie care răstoarnă raportul dintre învățat și învățător, făcând din copil o victimă și din profesor un opresor, dar și despre ciocnirea dintre matricea culturală arabă și cea europeană.

Mai multe detalii despre eveniment, puteţi găsi pe site-ul www.dialoguri-necesare.ro

Parteneri: BIA, Indaco Systems, Dacris
Cu sprijinul: Fundaţia Calea Victoriei, Noblesse Interiors, Institutul Aspen România, Asociaţia ERUDIO, PWN România, AMCOR, Romanian Business Leaders, Exec-Edu, BNI România, 5 O’Clock, UBER, Artmark.

Parteneri media: RFI România, Revista HR Manager, HR Club, Biz, Wall-Street, Forbes, Elevate, Librăriile Humanitas, Doingbusiness.ro, Ziare.com, Business24.ro, Business Woman, Portal HR.

 

CARIERE este singura publicaţie de leadership şi atitudine profesională din media de business românească. Cu apariţie lunară, este tipul de revistă - partener, o sursă la îndemână pentru inspiraţie şi pentru bunele decizii.