Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Câștigătorii Burselor Superscrieri la ediția a treia

bursierii_burselor_superscrieri.jpg

Bursierii Burselor Superscrieri
Bursierii Burselor Superscrieri

Trei echipe de autori încep să documenteze acum și să realizeze trei materiale jurnalistice pe tema violenței domestice.

3 echipe de autori, 3 luni de muncă intensă, 3 materiale sunt așteptate la toamnă. Echipele vor pregăti răspunsuri complexe pentru aceste întrebări:

  • De ce le dau victimele violenței domestice agresorilor lor încă o șansă, care deseori înseamnă o perpetuare a violenței?

  • Care sunt adevărații beneficiari ai milioanelor de euro cheltuiți de stat pentru proiecte de prevenire și combatere a violenței domestice?

  • Cum s-a transformat acest fenomen în treizeci de ani, într-un oraș economic mort, și care este povestea lui de astăzi?

Bursele Superscrieri/Avon sunt recunoscători tuturor celor care au aplicat cu idei de proiecte și își doresc să le poată vedea pe toate realizate.

Proiectele alese de juriu, pe care Bursele Superscrieri și partenerii lor, reușesc să le susțină la această ediție:
    
Echipa Ana Poenaru și Sergiu Brega va realiza proiectul multimedia „Bătaia de 40 de milioane de euro”, cu publicare pe RISE Project.
„Statul român cheltuie milioane de euro pe proiecte de prevenire și combatere a violenței domestice și a traficului de persoane, iar demersul nostru jurnalistic va arăta cum sunt cheltuiți banii și cine beneficiază în mod real de ei.” (Ana Poenariu)

 

Sergiu Brega

 Echipa Raluca Balogh (Ion), Diana Marcu și Luca Florian va realiza proiectul „LOV(E) DE LA LOVIRE. De ce se întorc victimele la agresorii lor”, cu publicare pe platforma Republica.ro.
„Fără a înțelege resorturile acestui mecanism care le face pe victime să se întoarcă într-un mediu periculos, nu poți pune în mișcare mecanismele care să le ajute în mod real.” (Raluca Ion)

Raluca Ion
 Echipa Andrei Crăciun și Elena Iluță va realiza materialul „Aleea Zorilor”, cu publicare pe blog-ul andreicraciun.eu.
„Am ales un subiect foarte delicat și nu va fi deloc ușor. Dar trebuia, pur și simplu trebuia să îl scriu. E bine că aceste burse există. Și, prin ele, supraviețuiește jurnalismul, cât mai e, în țara noastră. Sunt deci fericit și foarte îngrijorat. Iar m-am înhămat la o muncă dură.” (Andrei Crăciun)

 

Andrei Crăciun și Elena Iluță

Aceste propuneri de proiecte au fost alese de un juriu format din jurnaliști – Simona Tache, Irina Păcurariu, Florin Negruțiu, Mihnea Măruță, Paul Radu, Teodor Tiță, Vlad Mixich și un reprezentant AVON (Stela Toderașcu – Commercial Marketing Manager Avon România & Moldova).

Jurnalista Mona Dîrțu va fi mentorul echipelor pe perioada realizării materialelor și tot ea va susține pentru aceștia, dar și pentru alți autori din noua generație interesați de subiect, Seminariile Superscrieri de bune practici.

Este responsabilitea fiecăruia dintre noi de a schimba ceva. Iar companiile care se implică sunt alcătuite din oameni care gândesc și ei acest lucru.

Mai multe detalii, pe http://ffff.ro/bursele-superscrieri/avon/