Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lisa Simone, Trilok Gurtu și The Kenny Werner Trio vin în septembrie la Bucharest Jazz Festival

lisa.jpg

Lisa Simone, Bucharest Jazz Festival 2016
Lisa Simone, Bucharest Jazz Festival 2016
Image source: 
arcub.ro

Jazz contemporan american, soul modern și world music fusion la cea de-a cincea ediție Bucharest Jazz Festival ce va avea loc în perioada 19 - 25 septembrie 2016.

ARCUB face primele dezvăluiri cu privire la numele artiștilor care vor urca în această toamnă, între 19 și 25 septembrie 2016, pe scena celei de-a cincea ediții Bucharest Jazz Festival din Piața George Enescu.

Cântăreața de soul Lisa Simone, fiica celebrei Nina Simone, trupa unuia dintre cei mai erudiți și viscerali pianiști, The Kenny Werner Trio, și neconvenționalul percuționist indian, Trilok Gurtu, sunt doar câteva din capetele de afis ale festivalului.

Cu un nou director artistic, Teodora Enache, și o nouă perioadă de desfășurare, Bucharest Jazz Festival anunță o doză concentrată de jazz, concertele live fiind completate, în fiecare seară, cu expoziții, conferințe, proiecții și numeroase alte evenimente conexe.

După ce, pe scena Bucharest Jazz Festival 2016 din Piața George Enescu, vor urca legende ale jazzului românesc și internațional, artiști aflați la debut și talente nedescoperite, a cincea zi de festival este rezervată artistei care împarte nu doar același nume de familie cu legenda soul-gospel-jazz, Nina Simone, ci și aceeași pasiune pentru muzică.

Vineri, 23 septembrie de la ora 21.30, Lisa Simone, fiica Ninei Simone, vine la Bucharest Jazz Festival cu My World, ultimul său album lansat în martie 2016, un soul modern tentat de o tușă de muzicalitate africană, în care piesele spirituale se îmbină cu bucăți de funk-groove.

Jazzul contemporan american este reprezentat la Bucharest Jazz Festival 2016 de trio-ul compozitorului și pianistului nominalizat la premiile Grammy și câștigătorul unei burse Guggenheim, Kenny Werner.

Cu 15 ani de concerte și cinci albume influente la activ, muzica trupei The Kenny Werner Trio e recunoscută pentru flexibilitatea basului lui Johannes Weidenmueller, improvizația tobelor lui Ari Hoenig și sufletul și știința pianistului de clasă mondială, Kenny Werner.

Sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 21.30, Bucharest Jazz Festival 2016 prezintă în Piața George Enescu, concertul The Kenny Werner Trio.

The Kenny Werner Trio, Bucharest Jazz Festival 2016

Nota de final a celei de-a cincea ediții Bucharest Jazz Festival o dă unul dintre cei mai inovativi percuționiști, Trilok Gurtu.

Acompaniat de Jonathan Ihlenfeld Cuniando la bas, de Tulug Tirpan la pian și de Frederik Koester la trompetă, Trilok Gurtu urcă pe scena din Piața George Enescu, duminică, 25 septembrie, de la ora 21.30, pentru un recital live de world music.

Trilok Gurtu, Bucharest Jazz Festival 2016

Programul complet al festivalului și detalii despre trupele participante și spectacole va fi disponibil curând pe http://www.bucharestjazzfestival.ro și pe Facebook, pe pagina Buharest Jazz Festival.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Bucharest Jazz Festival susține candidatura orașului București la titlul de Capitala Europeană a Culturii #Bucuresti2021

Mai multe detalii: www.bucharestjazzfestival.ro și pe pagina de Facebook a Bucharest Jazz Festival
Detalii pe www.arcub.ro

Puteți descarca aplicația ARCUB: Android și iOS

 

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

În 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reușind să aducă Bucureștiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului de muzică alternativă Sound & Vision, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Partener Internțional: Jazz Hot Magazine

Parteneri media: RFI România, mediaTRUST, Zeppelin, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, i-concert.ro, infomusic.ro, ziarulmetropolis.ro, modernism.ro, feeder.ro

Sursa: ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București