Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Campania Muzeului Național de Artă al României pentru achiziționarea Cumințeniei Pământului

brancusi-_campanie_2016.jpg

Brâncuși - Campanie 2016
Brâncuși - Campanie 2016
Image source: 
art.museum.ro

Muzeul Național de Artă al României susține campania Ministerului Culturii printr-o inițiativă proprie intitulată Brâncuși e și al nostru, care are drept scop strângerea de fonduri pentru achiziționarea sculpturii Cumințenia Pământului de Constantin Brâncuși.

Începând cu programul Nocturnă muzeală din acest week-end, vizitatorii MNAR și ai muzeelor subordonate vor primi gratuit, împreună cu biletul de acces, cărți poștale imprimate cu un desen al artistului Dan Perjovschi, împreună cu invitația de a se alătura campaniei de donații lansată de autorități.

Având în vedere faptul că lucrarea Cumințenia Pământului a aparținut MNAR până în anul 2010, consider necesar să ne alăturăm campaniei naționale de subscripție publică. Dan Perjovschi mi-a spus nu demult că dacă 3 milioane de români ar dona cel puțin 2 euro, lucrarea ar putea fi cumpărată. L-am rugat să facă un desen plecând de la această afirmație. Campania noastră pornește de la acest desen, afirmă directorul general al MNAR, Călin Stegerean.

Brâncuși Campanie 2016, Dan Perjovski

Sursa: Muzeul Național de Artă al României