Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Află totul despre Jazz la Bucharest Jazz Festival

afis.jpg

Afiș
Afiș
Image source: 
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti

Bucharest Jazz Festival invită bucureștenii la o incursiune în lumea jazzului, între 19 și 25 septembrie, atât în Piața George Enescu, cât și la sediul ARCUB - Hanul Gabroveni.

Cu ce album vine în premieră la București celebra Lisa Simone? Cum sună toba indiană a lui Trilok Gurtu? Ce instrumente folosește noul duo format din multi-instrumentiștii Mino Cinelu și Theodosii Spassov? Care este secretul din spatele virtuozității pianistului Kenny Werner?
 

Între 21 și 25 septembrie, Piața George Enescu devine hotspot-ul vieții culturale din București, cu cinci zile de concerte live pe scena Bucharest Jazz Festival, festivalul care în această toamnă îi aduce în premieră în România pe Lisa Simone, fiica Ninei Simone, cu al său nou album ‘’My World’’, și pe unul dintre cei mai străluciți pianiști contemporani, Kenny Werner, alături de trioul său.

Lisa Simone

Fanii jazzului îl vor revedea pe renumitul percuționist Mino Cinelu, care, de data aceasta, formează pentru prima dată un duo cu un mare nume al jazzului etnic european, Theodosii Spassov.

Iubitorii jazzului fusion se vor bucura să îl asculte din nou pe Trilok Gurtu, care își lansează la București noul său album, Spellbound.

De miercuri până duminică, în fiecare seară de la ora 20.00, artiști de jazz din America, România, Germania, Finlanda, Bulgaria și India urcă pe scena celei de-a cincea ediții Bucharest Jazz Festival 2016, organizat de Primăria Municipiulu București prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București.

Un element important al festivalului îl constituie jazzul românesc, reprezentat de muzicienii români, atât din diaspora, cât și din țară. Dan Ionescu, mentorul atâtor generații de muzicieni din România, va fi prezent alături de cvartetul său din Canada.

Printre numele artiștilor români care vor urca pe scena festivalului se numără Second Meeting din care fac parte rafinatul muzician Decebal Bădilă, Petrică Andrei și Cătălin Milea.

Nu vor lipsi vocile generației tinere din România, Nóra Tasi, alături de cunoscutul și apreciatul pianist Péter Sárosi, Elena Mândru alături de Jyväskylä Big Band, dar și noua versiune a trupei Bega Blues Band, condusă de Johnny Bota.

Pe lângă scena din Piața George Enescu cu cele cinci zile de concerte live, ARCUB – Hanul Gabroveni devine cea de-a doua locație Bucharest Jazz Festival. Între 19-25 septembrie, evenimentele conexe BJF 2016 așteaptă publicul de jazz la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90, pentru întâlniri, ateliere, expoziție de fotografie și vizionări de film.

Aflat sub semnul fuzionării artistice, în programul concertistic Bucharest Jazz Festival 2016 figurează artiști români care colaborează cu jazziști din toată lumea, nume din noua scenă autohtonă de jazz care aduc tribut legendelor genului și proiecte muzicale aplaudate la scenă deschisă ale unora dintre cele mai puternice personalități ale jazzului de secol XXI.
.
Organizat de PMB, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Bucharest Jazz Festival susține candidatura orașului București la titlul de Capitala Europeană a Culturii #Bucuresti2021.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Programul complet al festivalului este disponibil online pe:
www.bucharestjazzfestival.ro și Facebook

Detalii pe arcub.ro, pe pagina de Facebook și Twitter a ARCUB.   
Puteți descarca aplicația ARCUB: Android și iOS.

 

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival Internaţional de Jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică, Bucharest Music Film Festival, al Festivalului de Muzică Alternativă Sound & Vision și al Festivalului Internațional al Luminii Spotlight.
Partener Internațional: Jazz Hot Magazine

Parteneri media: RFI România, Unica, Elle, Glamour, Forbes Romania, Revista Sunete, Revista Zeppelin,  Ziarul Metropolis, 4arte.ro, modernism.ro, hotnews.ro, orasulm.eu, inoras.ro, i-concert.ro, anyplace.ro, musicaddict.ro, infomusic.ro, sub25.ro, feeder.ro, nineoclock.ro

Sursa: ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti