Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Casa Costa-Foru se redeschide în această toamnă cu un eveniment aniversar: Costa-Foru 111

Cu 111 ani în urmă, una din casele de pe Dealul Mitropoliei își schimbă înfățișarea: Constantin și Maria Costa-Foru decideau să amenajeze un cămin extins pentru copiii lor și să-l transforme în ceea ce avea să devină unul dintre cele mai efervescente locuri de întâlnire și de creație pentru elita bucureșteană a vremii.

Istoria nu consemnă planurile arhitecturale ale casei de dinaintea lucrărilor de modernizare (1896-1905), însă memoria colectivă face posibilă deopotrivă cunoașterea și reinterpretarea modului în care spațiul a evoluat și a prins viață vreme de mai bine de un secol. Explorând istorii, povești, fotografii și materiale inedite din arhiva privată a familiei, reactivăm artistic-antropologic patrimoniul material și imaterial lăsat de familia Costa-Foru.

În această toamnă vă invităm să descoperiți altfel orașul: Casa Costa-Foru se redeschide vreme de 3 săptămâni (22 septembrie – 9 octombrie 2016) cu o suită de instalații vizuale, două noi încăperi accesibile publicului și o serie de evenimente cultural-artistice.

INFO: event FB https://www.facebook.com/events/1802474770039365/

Casa Costa-Foru este un proiect independent și colaborativ de reactivare urbană a patrimoniului material și imaterial al Bucureștiului, demarat de Grupul de inițiativă Casa Costa-Foru.